Ken van Ierlant: “Co2 footprint voor iedere burger is opmaat naar verwerkelijking van Orwell’s “Animal Farm”

Ken van Ierlant: “Co2 footprint voor iedere burger is opmaat naar verwerkelijking van Orwell’s “Animal Farm”

Café Weltschmerz biedt sinds vorige maand de ruimte aan verschillende experts en graag geziene gasten om hun visie op een actueel thema met ons te delen. In de rubriek Vrienden van Weltschmerz zullen verschillende onderwerpen aan bod komen, waarbij uiteraard ook alternatieve geluiden welkom zijn. Graag zien wij dan ook uw reactie onderaan een artikel tegemoet.

Kees van der Pijl trapte eerder af en wierp zijn blik op ‘het verzet’ en hoe verschillende overheden hiermee omgaan.

Deze keer deelt Ken van Ierlant zijn column over de totale controle-staat die momenteel wordt uitgerold:

“THE CONTROL STATE”

Zo heet de documentaire die naar alle waarschijnlijkheid in Oktober a.s.wordt gelanceerd. In deze documentaire wordt ondergetekende geïnterviewd inzake zijn visie op het gebruik en misbruik van Big Data.

Data als bron voor innovatief ondernemerschap staat voor materiële en immateriële waarde creatie. Echter de sinistere kant van Data is, dat er ook misbruik van kan worden gemaakt. Als het sociaal contract tussen burger en overheid stuk is, en dat is nu zeker het geval, dan gebruikt de overheid Data als een instrument om de burger te onderwerpen aan dwang en drang.
De chief econoom van De Rabobank, Barbara Baarsma toont nog maar weer eens aan, als niet gekozen functionaris van een aan de mem van de overheid hangende bank, waar het allemaal toe kan leiden…

Je ziet maar, kijkend naar het cv van Barbara Baarsma, dat hele slimme mensen hele domme dingen kunnen roepen.

Een Co2 footprint voor iedere burger als opmaat naar de verwerkelijking van George Orwell “ Animal Farm” waar de varkens de macht grijpen en een “Control State” uitrollen.

Er vindt in toenemende mate een tweedeling plaats in onze samenleving waarbij er een “Magna Carta” wordt opgesteld door een kleine groep elitaire politici en technocraten als “Barbara Baarsma” waarin de macht zodanig wordt verdeeld, dat de grote massa, net als in de film “the Animal Farm” verarmen en politiek worden uitgeschakeld. Data is de bron enerzijds voor welvaart en innovatie maar is ook de grondstof voor controle en destructie waarbij een kleine groep “Any wheres” zich verrijken ten koste van de grote groep “Some wheres” die de rekening moeten gaan betalen voor ideële waanideeën.

Je vraagt je toch in gemoede af waar zo’n chief economist voor is besteld? De Rabobank als financier en key speler in een nieuw financieel systeem waarin de bank de energietransitie mee helpt te financieren waarbij alle leningen door de overheid zijn gegarandeerd en de rekening door het ministerie wordt doorgeschoven als accijnzen op uw energierekening. De Rabobank, net zoals alle andere banken, hebben geen duurzaam business model meer en acteren in toenemende mate als de financiële voorpost van de overheid.

Wiens brood men eet diens taal men spreekt. Het onzalige plan van Barbara Baarsma moet dan ook worden gezien als een “writing on the wall” wat ons de komende tijd te wachten staat aan WEF plannen die voor Maart 2023 door de strot worden geduwd.

Het maatschappelijk conflict rondom een nieuwe ‘Magna Carta” waarin Data en de controle over die Data centraal komt te staan wordt curieus. De lineair denkende technocraten trachten de bevolking te knevelen met “one size fits all” oplossingen via ondemocratische processen en besluitvorming. In de documentaire doe ik een beroep op een nieuw “Magna Carta” waarin de overheid weer terug in een “nuts” functie wordt geduwd en de vrije markteconomie & individueel entrepreneurship nieuw leven wordt ingeblazen met Data als dé bron voor innovatie, vrijheid en welvaart.

Ken van Ierlant is een ervaren Digital Strategy Director/ CDO/ CIO/IT Strategist & Program manager met 35 jaar praktische ervaring in Business Transformations & Turn Around programma’s met een grote digitale component in rollen als CIO/CDO/CEO of senior IT executive. Hij is de hoofdredacteur van Data waarde creatie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.