Klaus Schwab in nieuwste speech: “De wereld moet zich conformeren aan de gevolgen van een gevaarlijke botsing tussen wereldmachten”

Klaus Schwab in nieuwste speech: “De wereld moet zich conformeren aan de gevolgen van een gevaarlijke botsing tussen wereldmachten”

Op 29 maart gaf Klaus Schwab, de bekende villain die het World Economic Forum oprichtte en het controversiële ‘Covid19: The Great Reset’ schreef, een speech tijdens een sessie met het thema: ‘Onze wereld vandaag: waarom regeringen nu moeten handelen’.

Hij begint zijn toespraak met het bedanken en betuigen van “groot respect” aan ‘Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum’, vice-president en premier van de VAE, heerser van Dubai, die momenteel zijn land bestuurt op basis van slavenarbeid, voor het geval je je nog niet bewust was van het kwaad achter deze ‘club’…

“Het doel is om snel de potentie van nieuwe technologieën te herkennen en om de noodzakelijke ethische en politieke kaders rond deze nieuwe technologieën te ontwikkelen, om ervoor te zorgen dat die technologieën mensgericht en maatschappijgericht zijn [red: zie ook dit artikel om te leren hoe gevaarlijk deze zijn en wat eigenlijk met ‘mensgericht’ wordt bedoeld]. De wereld moet niet alleen de schade overwinnen die Covid19 aan onze economieën en onze samenlevingen heeft toegebracht. Het moet zich ook conformeren aan de gevolgen van een gevaarlijke botsing tussen grote wereldmachten. De geschiedenis staat echt op een keerpunt.”

“We weten nog niet de volledige omvang van de systemische en structurele veranderingen die zullen plaatsvinden. We weten echter wel dat wereldwijde energiesystemen, voedselsystemen en toeleveringsketens diep getroffen zullen worden.”

“In tijden van crisis is de rol van de overheid belangrijker en relevanter dan ooit. Wat ook nodig is, is een top als deze om nog verder te gaan dan slechts ‘crisisbeheersing’ en te kijken naar constructieve manieren waarop we ‘onze gemeenschappelijke toekomst’ kunnen bouwen [red: met andere woorden ‘build back better’];

“Onze toekomst is intrinsiek met elkaar verbonden, aangezien enorme uitdagingen voor de mensheid, zoals klimaatverandering, wereldwijd met elkaar verbonden zijn en gezamenlijke reacties vereisen.”

“Samenvattend en ondanks alle uitdagingen, moeten we onze verantwoordelijkheid vasthouden die we hebben tegenover onze volgende generatie. Deze kunnen we alleen vervullen door middel van samenwerking op nationaal en mondiaal niveau.”

Aldus Klaus Schwab in zijn speech.

Kortom, de zogenaamde noodzaak voor een ‘Great reset’ wordt onder het mom van ‘kracht van de herhaling’ nog eens beargumenteerd. Interessant is dat hij heeft heeft over een ‘gevaarlijke botsing tussen grote wereldmachten’. Op wie doelt hij nu precies? Ook is het opvallend dat hij verwijst naar ‘onze economieën en onze samenlevingen’. Dit is een slimme manier om dat wat nog verenigd zou moeten worden, alvast met woorden te verenigingen. Op deze manier lijkt hij de uniforme globale samenwerking waar hij naar verlangt al op neurolinguistische wijze in te programmeren.

Zie hieronder zijn gehele toespraak.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.