Knock-out voor Neil Young? Joe Rogan krijgt bezoek van Jordan Peterson

Knock-out voor Neil Young? Joe Rogan krijgt bezoek van Jordan Peterson

De dag waarop Neil Young dreigde zijn muziek van Spotify af te halen zolang het Joe Rogan een platform geeft, bracht de populaire podcastmaker een een nieuwe aflevering met Jordan Peterson uit. De timing is opmerkelijk: de Canadese psycholoog en succesvol auteur is een van de meest prominente tegenstanders van ‘cancel culture’, iets waar de muzikant door velen van beschuldigd wordt.

Hoe zal Neil Young naar de laatste episode van de Joe Rogan Experience gekeken hebben? De Amerikaanse gastheer sleepte anderhalf jaar geleden nog een contract van 100 miljoen dollar in de wacht voor de exclusieve uitzendrechten van de populaire podcast. Zijn afleveringen worden door gemiddeld 11 miljoen mensen beluisterd. De editie met Peterson, die al een paar keer eerder te gast was in het praatprogramma, zal ongetwijfeld veel meer luisteraars trekken. De video’s en podcasts van de Canadese intellectueel worden miljoenen keren bekeken en zijn lezingen zijn steevast stijf uitverkocht. Een uitzending met de twee heren die een aantal jaren geleden werden betiteld als vaandeldragers van het ‘intellectual dark web‘, doet het altijd goed.

Deze keer waarschijnlijk nog beter. Aan de ene kan vanwege de extra aandacht die Joe Rogan de laatste tijd wist te trekken als middelpunt van maatschappelijke controverse (denk bijvoorbeeld aan de gesprekken met Robert Malone en Sanjay Gupta die mede leidden tot de open brief die wetenschappers opstelden richting Spotify om Rogan zijn platform te ontnemen). Aan de andere kant omdat Peterson bekend staat als voorvechter van het vrije woord, iets wat Young ogenschijnlijk niet als prioriteit ziet. De ontmoeting lijkt een direct antwoord op de actie van het voormalige bandlid van Crosby, Stills, Nash & Young maar is het niet: de gesprekken van Rogan staan vaak maanden van tevoren al ingepland.

Hieronder een paar fragmenten van de aflevering, die zoals gebruikelijk vele kanten op ging, van verslavende pijnstillers tot de bijbel, en het belang van humor voor een open samenleving. Niet zo vreemd trouwens, het Canadees-Amerikaanse onderonsje duurde meer dan vier uur.

 

Peterson stuurt Rogan nog even een bedankje, en passant schakelen miljoenen volgers over naar het gesprek dat vanaf gisteren op Spotify staat.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.