Knuppel in het hoenderhok: ‘Geen huizen gebouwd omdat demografische cijfers gaan omdraaien’

Knuppel in het hoenderhok: ‘Geen huizen gebouwd omdat demografische cijfers gaan omdraaien’

George van Houts gooit de knuppel in het hoenderhok op Twitter: ‘Er worden geen huizen gebouwd omdat binnen vijf jaar de demografische cijfers gaan omdraaien.’ Plausibel? De theatermaker geeft in elk geval stof tot nadenken.

De demografie van Nederland wordt volgens Van Houts op zijn kop gezet. Niet omdat er ‘een tsunami van vluchtelingen’ op ons afkomt. Ook niet vanwege een corona-geboortegolf. Nee, de bevolking zal krimpen. Omdat er een flinke oversterfte aankomt die zal zorgen voor ‘een gezondere bevolkingsdichtheid, volgens de elite in Davos.’

 

Reacties

De post van de maker van onder andere Komplot en Radio Bergeijk roept heel wat reacties op en daar nodigt hij ook toe uit. Pieter Rambags reageert met: ‘Onjuist, door demografische ontwikkelingen gaan we eerst naar de 21 miljoen.’ Hij onderbouwt dat door een artikel van het Centraal Bureau voor de Statistiek toe te voegen aan zijn reactie.

Van Houts antwoordt. ‘Helaas, CBS neemt “pandemie”- en vaccinatieschade niet mee. En uitbrekende volksopstanden ook niet. Of voedselcrises. Of onverklaarbare oversterfte. Wat je uit een model krijgt hangt af van wat je er in stopt.’

 

Serieus

Alle mogelijkheden, hoe vergezocht ook, moeten overwogen worden. Zeker wanneer het gaat om complexe politieke en maatschappelijke beschouwingen. Frank Ho verwelkomt de suggestie: ‘Goed punt George, zeker iets om serieus in gedachten te houden.’

Andere gebruikers van het sociale medium nemen de bijdrage van Van Houts überhaupt niet serieus -‘Je humor is nog beter dan die van De Speld’- of juist wel, verwijzend naar ‘Amerika’s meest geheime inlichtingendienst Deagel’. Publicatie van diens schokkende prognoses van de wereldbevolking in 2025 zou verwijderd zijn, maar een screenshot is nog bewaard gebleven, volgens deze bron.

 

Relativeren

Tot slot Iris Amber. Zij relativeert het geheel: ‘De aanname dat deze zeer machtige elite een Oppermachtige entiteit is die alles tot in de kleinste details kan laten verlopen zoals zij wensen, is een (begrijpelijk) misverstand.’

 

Durf

George van Houts is een theatermaker die zijn nek durft uit te steken. Als onderdeel van theatergroep De Verleiders legde hij de vinger op de zere plek van onder meer de financiële wereld en Big Pharma. Toen hij zich stortte op het verhaal achter 9/11, moest hij in zijn eentje verder, zijn collega’s durfden zich niet op dat ‘complotterrein’ begeven. Zijn twijfels over het coronanarratief hebben hem alleen maar verder geïsoleerd in de traditionele theaterwereld.

Hij is een paar keer op bezoek geweest bij Café Weltschmerz. Hieronder een bezoek uit 2018, in gesprek met financieel analist Willem Middelkoop.

Niets is wat het lijkt; de overheid als complot.; George van Houts en Willem Middelkoop

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.