Lees deze serie en je begrijpt wat technocratie is

Lees deze serie en je begrijpt wat technocratie is

In een periode waarin mensen vaak iets meer ruimte hebben om bij zaken stil te staan, vond Patrick Wood, hoofdredacteur van Technocracy News, het hoog tijd voor een digitale intellectuele adventskalender. Eentje vol artikelen over technocratie. Een must-read voor iedereen die meer wil weten van (en zich wil wapenen tegen) de grootste uitdaging van deze tijd: technocratie

Wood heeft drie boeken geschreven over het onderwerp, meer dan tweehonderd boeken gelezen en gerecenseerd en zo’n 5000 artikelen over het fenomeen gedeeld. Een aantal daarvan heeft Café Weltschmerz uitgelicht.

Maar alsnog dendert de technocratische trein verder, merkte Wood op. Mensen zijn druk bezig met hun eigen sores, worden vermaakt en beziggehouden, of concentreren zich op (achterhaalde ideeën over) het fascisme, communisme, kapitalisme of een ander ‘isme’ om vandaar uit de wereld te analyseren.

Technocratie echter wordt vaak over het hoofd gezien. Het is een kameleontisch wapen, een paard van Troje, en tot dusverre het meest effectieve machtsinstrument van de absolute elite om een nieuwe wereldorde op te zetten. Volgens Wood althans.

Laat het niet zo ver komen, verzet je, schrijft Wood op de laatste en twaalfde dag van de serie. Maar om dat te kunnen doen, moet men goed beslagen ten ijs komen: lees je in, onderwijs jezelf in o.a. technocratie en ‘smart cities’ (dag 9), technocratie en transhumanisme (dag 6) of de academische wereld en technocratie (dag 2).

Begin hieronder bij de introductie (dag 1 uiteraard) en Technocracy News wijst je verder de weg.

Day 1: We Were Warned About Technocracy

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.