Lied uit 1990 voorspelt: ‘A new One-World Order will rise and then demand’

Lied uit 1990 voorspelt: ‘A new One-World Order will rise and then demand’

Een liedje uit de jaren ’90 is recentelijk weer in de spotlight komen te staan, nadat men door de bril van de huidige situatie nog eens goed naar de tekst luisterde. Het nummer met de controversiële titel ‘Watch out for 666’ is in 1990 door de band ‘Heaven’s Magic’ uitgebracht.

Het nummer lijkt een waarschuwing te zijn voor een nieuwe wereldorde, waarin mens en machine langzaam versmelten. Er wordt voorspeld dat mensen een chip zullen ontvangen die aangesloten is op een systeem dat ons allen zal besturen. De nieuwe wereldorde die in het liedje wordt beschreven, lijkt verdacht veel op de wereldregering die Klaus Schwab voor ogen heeft. De chip waarover wordt gezongen, is Elon Musk met zijn Neurolink as we speak op mensen aan het testen.

In a vision of the future
I saw in a vivid dream
That the hour is soon coming
When men will become machines.
A new One-World Order
Will rise and then demand,
That all the World’s people
Receive their scientific brand.

I saw a tiny preprogrammed
Computer chip so thin,
Implanted in men’s foreheads
Underneath their skin.
Linking all its bearers
To the System’s Central Brain,
The Master Computer
That over them will reign.

Predictive Programming
De vraag is of het liedje een vorm van ‘predictive programming’ is, of ons simpelweg met goede bedoelingen wilde waarschuwen. Predictive Programming is de theorie dat de overheid -of andere hogergeplaatsten- fictieve films of boeken gebruiken als een middel voor massale ‘mindcontrol’. Dit zou dan als doel hebben de bevolking geplande toekomstige gebeurtenissen makkelijker te laten accepteren. Deze term werd voor het eerst gebruikt en beschreven door onderzoeker Alan Watt, die predictive programmering als volgt definieert: “Voorspellend programmeren is een subtiele vorm van psychologische conditionering die door de media wordt geboden om het publiek kennis te laten maken met geplande maatschappelijke veranderingen die door onze leiders moeten worden doorgevoerd. Als en wanneer deze veranderingen worden doorgevoerd, zal het publiek er al bekend mee zijn en ze accepteren als natuurlijke progressies, waardoor mogelijke publieke weerstand en commotie wordt verminderd.” (Wood) Deze theorie werd zeer populair nadat Alex Jones en David Icke hier tevens over spraken. De meest opvallende gevallen van voorspellende programmering zijn voorbeelden die te vinden zijn in de Simpsons, The Dark Night Rises, The Hunger Games en Futility. Eerder schreef Café Weltschmerz al een artikel over predictive programming bij de Olympische Spelen van 2012.

In het geval dat het geen predictive programming, maar juist een waarschuwing is, rest de vraag waar de band zijn informatie vandaan had -gezien het feit dat de tekst van ruim 30 jaar geleden akelig dicht op de huidige realiteit aansluit. De rest van de tekst  impliceert het volgende en noemt ook het woord ‘waarschuwing’:

Watch out for 666
And their computer chip,
That is designed to strip
You of your self-control.
Don’t sell your so-ul.

Men’s thoughts will be programmed
By this new technology,
Those who take the number
Their slaves will always be.
So hearken to this warning
If it’s life and Love you choose,
Then you’ll follow the Truth
And that Mark you will refuse!

Mark of the Beast
Opvallend is ook dat in de laatste zin het woord ‘mark’ wordt gebruikt met een hoofdletter. In de bijbel wordt namelijk gesproken over ‘Mark of The Beast’, dat tevens een voorspelling zou zijn voor een soort eindtijd en waar veel Christenen vandaag de dag naar verwijzen. Deze apocalyptische bijbelse term komt uit Openbaring 13:16-18. Volgens de apostel Johannes in de New International Version Bible, zullen een paar beesten de aarde met wreedheid regeren. Hun kwaadaardige bereik – dat kan worden geïnterpreteerd als verborgen manipulatie – vereist dat alle mensen die worden ‘gevangen door commercie’ het merkteken van het beest dragen. De apostel Johannes identificeerde niet hoe het merkteken eruitziet, hoewel sommige theologen het Schrift vertaalde om het getal “666” ermee te associëren.

Deze verzen uit de King James-versie van Openbaring 13:16-18 luiden: “En hij zorgt ervoor dat allen, zowel klein als groot, rijk en arm, vrij en gebonden, een merkteken in hun rechterhand of op hun voorhoofd krijgen: en dat niemand zou kunnen kopen of verkopen, behalve hij die het merkteken had, of de naam van het beest, of het getal van zijn naam. Hier is wijsheid. Laat hij die verstand heeft, het getal van het beest tellen: want het is het getal van een mens en zijn getal is zeshonderd zestig en zes.”

Het lied ‘Watch out for 666’, lijkt dus naar deze verzen te verwijzen, hetgeen versterkt wordt door de naam van de band. Dat het merkteken op het voorhoofd in het lied een microchip is, is wellicht dan ook niet vergezocht. De eerste hersenchips zien we immers dankzij Neurolink binnenkort al op de markt. De tekst draagt ons op aan de kant van de waarheid te blijven staan en deze ‘chip’ te weigeren, als we niet tot slaaf gemaakt willen worden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.