Obesitas en opiaten bedreigen machtigste leger ter wereld

Obesitas en opiaten bedreigen machtigste leger ter wereld

Het Amerikaanse leger heeft moeite om militairen te rekruteren. Niet alleen komen er steeds minder mensen in aanmerking maar ook wordt de groep die in het leger wil dienen kleiner.

NBC News wijdt een artikel aan de ontwikkelingen rond het machtigste leger ter wereld. Dit is het begin van een lange droogte bij de rekrutering van militair personeel,” tekent het medium op uit de mond van Thomas Spoehr. De voormalige luitenant-generaal maakt deel uit van de denktank ‘Heritage Foundation.’

Niet kunnen

Volgens Spoehr is het voor het leger sinds 1973- het einde van de Vietnamoorlog- nog niet zo moeilijk geweest om nieuwe rekruten te werven. Amerika is steeds minder een ‘gezonde natie’ en het leger merkt dat als onderdeel van de Amerikaanse samenleving. De opiatencrisis (toegenomen drugsgebruik), obesitas en meer strafbladen onder de jeugd vormen een probleem voor het land. Het zorgt ervoor dat de vijver van geschikte jongens en meisjes tussen de 17 en 24  steeds kleiner wordt.

Niet willen

Daarnaast willen steeds minder jongeren het Amerikaanse leger in. Nog maar negen procent staat er (enigszins) voor open. Daar kan geen nieuwe ‘Top Gun’ film tegenop. Promotie van het leger op school, via huis-aan-huis campagnes, in het winkelcentrum en via t.v. en films moet de Amerikaanse jeugd warm maken voor een militaire loopbaan.

Maar die heeft een heel ander beeld van het leger. Meer dan de helft van de respondenten van een survey van Defensie gaf aan dat ze dachten dat ze na hun diensttijd psychisch of fysiek gebroken zouden zijn.

Ouders

Het vertrouwen in overheidsinstituten in het algemeen neemt af, en het leger vormt daarop geen uitzondering. Kate Kuzminski van het ‘Center for a New American Security’ vertelde NBC daarnaast dat ouders de sleutel zijn voor een succesvolle rekrutering. Ook zij hebben hun twijfels bij de baten van het leger, de emotionele en lichamelijke kosten. Ze willen liever dat hun kinderen gaan studeren.

Rekrutering

NBC meldt dat het Amerikaanse leger met drie maanden te gaan voor het huidige rekruteringsjaar nog maar 40 procent van de beoogde nieuwe rekruten binnen heeft. De zomermaanden zijn van oudsher de maanden waarin de meeste jongeren worden aangetrokken. Desalniettemin ligt Defensie achter op schema.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.