Maes Law kondigt kort geding in tegen Staat vanwege invoering coronapas

Maes Law kondigt kort geding in tegen Staat vanwege invoering coronapas

Advocaat Bart Maes en Elke Lenting spannen een kort geding aan tegen de Staat der Nederlanden. Ze zullen vanmiddag toelichten waarom zij een kort geding hebben aangespannen t.a.v. de invoering van de coronapas. BLCKBX gaat dit event livestreamen, net als het kort geding zelf, dat as. dinsdag 28 september in de rechtbank van Den Haag zitting krijgt. Zet in je agenda:

Donderdag 23 september 16:00 de livestream van de persconferentie over het kort geding.

Dinsdag 28 september 12:30 start de livestream van het kort geding…als de rechtbank ons dat toestaat.

Op LinkedIn zette Maes vorige week zijn motivatie voor het kort geding uiteen: ‘Deze maatregel is onwettig, strafbaar, woordelijk in strijd met de Grondwet, tal van internationale verdragen én resolutie 2361 van 27 januari 2021 van de Raad van Europa en mist bovendien elk nuttig effect. Dat geldt a fortiori voor jongeren tot 18 jaar. Voorts wordt deze historische maatregel genomen door een demissionair kabinet.

Ik had, tegen beter weten in, gehoopt dat we de dagvaarding die we al in voorbereiding hebben, onder het mapje ‘concepten’ hadden kunnen laten staan. Maar helaas, we zullen de bühne op moeten. Wij zullen ons hier – samen met een aantal cliënten – met hand en tand tegen verzetten omdat wij wars zijn van ELKE vorm van discriminatie.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.