Mannelijke verkrachter wordt als transgender naar een vrouwengevangenis gestuurd

Mannelijke verkrachter wordt als transgender naar een vrouwengevangenis gestuurd

Ondanks een vloedstorm aan kritiek weigert de Schotse regering een transgender-verkrachter uit een vrouwengevangenis te verwijderen, ondanks zijn veroordeling voor het verkrachten van twee vrouwen toen hij een biologische man was.

De 31-jarige Adam Graham werd schuldig bevonden aan het verkrachten van de twee vrouwen tijdens uitzinnige ‘seksuele aanvallen’ die plaatsvonden in 2016 en 2019.

Pas toen hij terechtstond voor de aanslagen, kondigde Graham aan dat hij vanaf dat moment door het leven zou gaan als vrouw, iets wat schijnbaar culmineerde in het dragen van een slechte pruik en goedkope make-up tijdens de hoorzitting.

De verkrachter probeerde duidelijk het belachelijke woke-rechtssysteem van Schotland uit te buiten, waarin biologische mannen die zich identificeren als vrouw naar vrouwelijke gevangenissen kunnen worden gestuurd.

Ondanks alle kritiek heeft de Schotse regering aangegeven dat ze haar beslissing om Graham (die zichzelf nu Isla Bryson noemt) naar HMP Cornton Vale, een vrouwengevangenis in Stirling, te sturen, niet zal terugdraaien.

Keith Brown, de Schotse secretaris van Justitie, heeft “zijn vertrouwen uitgesproken in het besluit van de Scottish Prison Service (SPS) om een ​​transgendervrouw die veroordeeld was voor het verkrachten van twee vrouwen, voordat ze in transitie was, in een vrouwengevangenis te plaatsen”, bericht ITN News.

De Schotse First Minister Nicola Sturgeon ontkende dat haar regering enige bevoegdheid had om de “risicobeoordeling” te wijzigen die ertoe leidde dat Graham naar een vrouwengevangenis mocht worden gestuurd.

De situatie heeft de controverse rond de absurde wet op de hervorming van de genderherkenning in Schotland verdiept, die iedereen ouder dan 16 jaar in staat zou stellen zich legaal te identificeren als het andere geslacht zonder medische diagnose van genderdysforie en na slechts zes maanden als transgender te hebben geleefd.

Schotse wetgevers hebben zelfs een amendement weggestemd dat de bescherming voor veroordeelde zedendelinquenten om zich als transgender te identificeren nadat ze schuldig zijn bevonden, zou hebben weggenomen.

Het wetsvoorstel zelf en de inspanning om de rechten van zedendelinquenten te beschermen werden beide krachtig gesteund door LHBT-activisten.

In een verwante ontwikkeling onthulde de vervreemde vrouw van Graham dat hij haar ook probeerde te verkrachten, en dat hij zich alleen maar begon te identificeren als een vrouw om zo een ‘fijnere’ tijd in de gevangenis te krijgen.

“Nooit heeft hij iets tegen me gezegd over het gevoel dat hij in het verkeerde lichaam zat of zoiets. Ik heb veel sympathie voor echte transgenders, het is moeilijk om mee te leven, maar hij houdt de autoriteiten gewoon voor de gek’, zei Shonna Graham.

“Zijn geslachtsverandering is een schijnvertoning voor aandacht en een gemakkelijker leven in de gevangenis. Toen ik de foto’s zag waarop hij gekleed was als vrouw met een blonde pruik en roze lycra-legging, viel ik lachend uit bed’, voegde ze eraan toe.

Shonna zei dat Graham niet in de gevangenis wilde zitten met “veel grote enge mannen”, en waarschuwde dat “hem naar een vrouwengevangenis sturen schandalig is, – zal een van de kwetsbare vrouwelijke gevangenen het volgende slachtoffer zijn dat door hem wordt aangevallen? Hij stopt hier niet mee, het zit in zijn aard.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.