Marvel maakt nieuw stripboek met Pfizer: “Helden dragen geen capes, maar een pleister op hun bovenarm”

Marvel maakt nieuw stripboek met Pfizer: “Helden dragen geen capes, maar een pleister op hun bovenarm”

Marvel is bekritiseerd vanwege het produceren van een betaald stripboek om de mRNA-COVID-vaccins van Pfizer te promoten.

De strip bevat The Avengers-personages en vergelijkt ze met “alledaagse helden die vechten om hun gemeenschap te beschermen” door plichtsgetrouw Pfizer-vaccins te nemen en campagne te voeren voor anderen om hetzelfde te doen.

Een LinkedIn-bericht van Pfizer kondigde aan: “Vandaag hebben Pfizer en BioNTech onze nieuwe samenwerking met Marvel Comics aangekondigd.”

Het bericht vervolgt: “Samen hebben we een aangepast stripboek gemaakt met de Avengers die vechten om hun gemeenschap te beschermen. We hopen dat mensen over de hele wereld genieten van het lezen van het stripboek… Bij Pfizer moedigen we mensen aan om samen te komen om zichzelf te helpen beschermen door op de hoogte te blijven van COVID-19-vaccinaties.”

In de strip, die online beschikbaar is, staat op een pagina: “Je bent elke dag een van de dagelijkse helden! De bouwvakker, de bloemist, de schilder… alledaagse helden zijn overal in je gemeenschap.”

“Wat maakt hen alledaagse helden?” vraagt ​​​​de strip, alvorens het uitlegt hoe deze ‘helden’ allemaal ‘de vaccins’ nemen.

“We moeten allemaal ons steentje bijdragen”, merkt de strip verder op, eraan toevoegend “Dus, laat je vaccineren, blijf op de hoogte van de nieuwste aanbevolen booster voor jou. En wees een alledaagse held!”

De strip bevat een zwak plot over een superschurk (het virus) genaamd Ultron die “blijft veranderen en evolueren”, wat betekent dat de Avengers “zich blijven aanpassen en nieuwe strategieën bedenken” (boosters nemen).

“Alledaagse helden dragen geen capes!”, zegt de strip: “Maar ze dragen wel een kleine pleister op hun bovenarm nadat ze hun laatste Covid-vaccinatie hebben gekregen – omdat alledaagse helden zich zorgen maken over hun gezondheid.”

Twitter-gebruikers reageerden massaal op de controversiële samenwerking, onder hen Dr. Simone Gold:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.