Max von Kreyfelt legt uit: “Dit is waarom we de uitzending met Karel van Wolferen niet publiceerden”

Max von Kreyfelt legt uit: “Dit is waarom we de uitzending met Karel van Wolferen niet publiceerden”

  • 16/02/2023

Meermaals is ons bij Café Weltschmerz via verschillende platforms de volgende vraag gesteld: Waarom hebben jullie het interview met Karel van Wolferen niet uitgezonden? Deze vraag kwam nadat Karel van Wolferen onderstaand filmpje en geschreven stuk deelde, waarin hij zegt dat Café Weltschmerz het gesprek niet zou hebben uitgezonden vanwege zijn ‘kritiek op alternatieve kanalen’.

 

Bij dezen de reactie van Max von Kreyfelt, die het desbetreffende gesprek met Karel op beeld heeft gevoerd.

“Karel van Wolferen heeft mij tijdens een gesprek met Caterine Austin Fitts beticht van het plegen van censuur. De reden; Ik heb tegen zijn uitdrukkelijke wens in, een studiogesprek in 2021 tussen ons niet willen publiceren.

In het kort;
Op initiatief van Karel van Wolferen hebben wij in onze studio gezamenlijk een aflevering gemaakt over de alternatieve media. Wat een gesprek had moeten worden werd een monotone, denigrerende opsomming van alles wat de alternative ‘kanaaltjes’ volgens Van Wolferen fout deden. 

Ik werd al eerder op de dag van de opname gewaarschuwd door zijn uitgever Jan van Aken. Karel had de avond daarvoor tijdens de Gezond Verstand Borrel op ruzieachtige toon langdurig de confrontatie gezocht met Flavio Pasquino. Die toon zou zodanig destructief zijn geweest dat een aantal mensen de borrel voortijdig verlieten. Van Aken maakte zich zorgen dat Van Wolferen bij Café Weltschmerz op dezelfde wijze schade zou aanrichten.

Na overleg met Van Wolferen en Van Aken heb ik tegen de wens van Van Wolferen in besloten om de opname niet uit te zenden. De uitzending voldeed op geen enkele manier aan de minimale journalistieke kwaliteit maar was vooral schadelijk voor Karel zelf, zijn geloofwaardigheid en de onderlinge verhoudingen.

Ik heb hierover nadien met karel nog meerdere gesprekken gevoerd en mocht er op vertrouwen dat we ons geschil als vrienden hadden bijgelegd.”

– Max von Kreyfelt

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.