Meer dan tienduizend meldingen menstruatieklachten na vaccinatie

Meer dan tienduizend meldingen menstruatieklachten na vaccinatie

Meer dan tienduizend meldingen van menstruatiestoornissen na coronavaccinatie heeft het bijwerkingencentrum Lareb ontvangen. De klachten variëren van doorbraakbloedingen tot het uitblijven van een maandelijkse ongesteldheid.

Lareb laat weten dat ze de meldingen in kaart gaat brengen en daarbij nemen ze ook de internationale trends mee. Ze zijn voorzichtig met een verband tussen de klachten en het coronavacin en stelt: ‘Die mogelijkheid is er wel. Het vaccin stimuleert het immuunsysteem en dit kan mogelijk invloed effect hebben op de hormoonspiegels.’

Sinds de introductie van de coronavaccins zijn er wereldwijd zorgen over de effecten van het vaccin op de vruchtbaarheid van vrouwen.

Sceptici wijzen naar eerdere vaccinatiecampagnes uitgevoerd door GAVI (The Vaccine Alliance). GAVI wordt ervan beschuldigd dat meerdere vrouwen (en tieners) onvruchtbaar zijn geworden door hun inentingscampagnes in landen zoals India en Kenia.

Instituten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en vaccinproducenten hebben dit altijd afgedaan als ongefundeerd of benoemd als complottheorieën. Het Lareb gaat hier ook op in en meldt tot slot : ‘Er zijn geen aanwijzingen dat coronavaccins onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken. Kijk op onze website voor meer informatie over de coronavaccinatie bij een kinderwens.’

Het lichaam van fitgirl Hannah Vreugdenhil was naar eigen zeggen na haar eerste prik niet meer hetzelfde:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.