Mensen wereldwijd straat op tegen coronabeleid

Mensen wereldwijd straat op tegen coronabeleid

Er waren dit weekend wereldwijd weer veel demonstraties tegen het coronabeleid. Op deze plek een kleine greep uit beelden van  Oostenrijk, Duitsland, Australië, Frankrijk, Canada en Italië.

Kees71 is erg actief op Twitter. Dit weekend postte hij veel video’s van demonstraties, voornamelijk uit Oostenrijk. Hieronder een paar voorbeelden uit Innsbruck en Salzburg, gevolgd door fragmenten van een coronaprotest uit Frankfurt.

Een gebruiker onder de naam Magpie deelt beelden uit Australië. Op de eerste video zingt een menigte in Melbourne ‘We nemen het niet langer.’ In dezelfde stad ziet ze ook een jongen de megafoon pakken: ‘Wat willen we? -Vrijheid! Wanneer willen we het? Nu!’ Dat is op de video daaronder te zien. De burgerjournalist Election Wizard tenslotte plaatste beelden uit de Australische stad Perth van een demonstratie tegen het coronabeleid.

De Zweedse journalist Peter Sweden zegt op Twitter: ‘De vrijheidsdemonstraties van nu zijn historisch. Het is lang geleden dat de wereld zulke massale protesten zag op deze schaal. De mensen staan op tegen tirannie en verdedigen hun vrijheid. Alleen negeren de media het.’ Sweden deelt beelden uit Frankrijk en Canada.

Journalist Annelies van The Hanging Tree zet beelden van een demonstratie in Rome online. Ze stelt teleurgesteld dat de NOS in haar ogen daar verslag van zou moeten doen, maar het nalaat: ‘En weer geen woord van de NOS over deze grote demo in Rome. Zeg Heleen Dhaens (correspondent in Rome) ga je werk eens doen. Het is de zoveelste keer dat Nederlands grootste nieuwsorganisatie zwijgt. Veelzeggend.’

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.