Miljoenen mensen in Pakistan zonder stroom door landelijke black-out

Miljoenen mensen in Pakistan zonder stroom door landelijke black-out

Grote delen van Pakistan en al haar grote steden zijn gisterochtend zonder stroom komen te zitten door een storing in het nationale elektriciteitsnet. Minister van Energie Khurram Dastgir Khan vertelde Geo News dat de stroomtoevoer binnen 12 uur volledig hersteld zou zijn.

De getroffen gebieden omvatten de hoofdstad, Islamabad, evenals Karachi, Lahore, Quetta en Peshawar. Volgens de media is de meerderheid van de bevolking van 231 miljoen mensen getroffen door de storing.

Dastgir Khan zei dat krachtcentrales eerst ’s nachts tijdelijk werden stilgelegd om brandstofkosten te besparen. Maar toen ze om 07.30 uur lokale tijd werden aangezet, werd er een “frequentievariatie” gemeld in het zuidelijke deel van het land.

“Er was een fluctuatie in spanning en ‘stroomopwekkingseenheden’ werden een voor een stilgelegd vanwege een ’trapsgewijze impact’. Dit is geen grote crisis”, zei Dastgir Khan.

Volgens het ministerie van Energie is de stroomvoorziening in Islamabad en Peshawar inmiddels gedeeltelijk hersteld.

Een soortgelijke storing deed zich voor in oktober, toen Karachi, Hyderabad, Sukkur, Quetta, Multan en Faisalabad zonder stroom kwamen te zitten. Elektriciteit was toen volledig hersteld in 12 uur.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.