Misleiding? Je bed verschonen, de energierekening en nog veel meer ‘oorzaken hartfalen’ (deel 2)

Misleiding? Je bed verschonen, de energierekening en nog veel meer ‘oorzaken hartfalen’ (deel 2)

Hart- en vaatziekten waren tientallen jaren lang te wijten aan roken, een hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Daar is verandering in gekomen, lijkt het voor wie afgaat op berichtgeving in de media. Heb je al aan je slaappositie gedacht? Klimaatverandering? Dat en nog veel komt de laatste tijd voorbij als oorzaak voor hartproblemen. Hieronder een overzicht: ‘het grote ‘alles behalve Covid vaccins kan hartfalen veroorzaken’ draadje.’

Twee weken geleden lichtte Café Weltschmerz het drinken van thee en tuinieren eruit als mogelijke oorzaak van hartfalen. De universiteit van Mainz in Duitsland en aderchirurg Mark Whiteley wezen op risico’s die mogelijk lange tijd over het hoofd werden gezien. Het is de vraag hoe serieus dergelijke berichten moeten worden genomen bij het specifieke medische vraagstuk.

Twijfels rijzen wanneer een stijgend aantal hartklachten samen oploopt met het aantal coronavacinaties. ‘Wordt het een door het ander onder het tapijt geschoven?’ vragen sommige mensen zich af. Volgens mensen zoals de gerenommeerde artsen en onderzoekers Dick Bijl en Peter Gøtzsche staan medicijnen wereldwijd in de top drie van doodsoorzaken, naast kanker en hart- en vaatziekten. En dan gaat het om tot in den treure onderzochte middelen. Is het mogelijk dat experimentele coronavaccinaties hier het een en ander in werking zetten?

Hieronder het draadje van Patrick Savalle. Hij is meerdere malen te gast geweest bij Café Weltschmerz en vult eerder geplaatst bericht mooi aan.

Het leuke van dit draadje is dat anderen reageren met meer voorbeelden. Daarvan is hieronder een voorbeeld te vinden, in dit geval van Twitteraar Chellow. Er ontstaat zo een boeiend overzicht. In de woorden van Elze van Hamelen: ‘Wat een verzameling.. De cognitieve dissonantie gaat mijn inlevingsvermogen te boven.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.