Musk maakt Gates belachelijk na diens verkenning van ‘filantropische mogelijkheden’

Musk maakt Gates belachelijk na diens verkenning van ‘filantropische mogelijkheden’

Bill Gates polste Elon Musk het afgelopen weekend over ‘filantropische mogelijkheden.’ Het ontaardde in een virtueel opstootje, waarna de Tesla-topman twee dagen later ‘weer verder ging’ met zijn leven en Twitter kocht.

Vrijdag 22 april ontving Musk een berichtje van Gates, waarin hij hem vroeg naar het bespreken van ‘mogelijkheden tot filantropie.’ Hij reageerde daarop met een sneer: ‘Sorry hoor, maar ik kan je klimaatfilantropie niet serieus nemen gezien je short-positie op Tesla. Dat is het bedrijf dat het meeste doet voor klimaatverandering.’

Een screenshot van de conversatie is gepost door Omar Qazi, de man achter het pro-Twitter account Whole Mars Catalog.

 

De twee miljardairs vechten al een paar jaar hun ruzie(tje)s uit, die gaan over van alles van auto’s tot corona. Gates heeft het imago van geniale filantroop, maar dat beeld brokkelt hier en daar af. Denk aan de manier waarop hij praat over zijn contact met Jeffrey Epstein en zijn (daaropvolgende) scheiding, en zijn extreem winstgevende vaccin-portefeuille.

Musk doet er nog een schepje bovenop door hem ten overstaan van ruim tachtig miljoenen volgers belachelijk te maken- of men het nu eens is met zijn kritiek of niet. Naast een foto van Gates met een buikje, plaatste hij een emoji van een zwangere man. Zwangere man? Ja, helemaal woke. Net zoals Gates, maakt de CEO van SpaceX duidelijk. Het bericht is een korte stoot gevolgd door een hoek. De oprichter van Microsoft is niet meer zo zeker van zijn positie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.