Must watch: Gideon van Meijeren sloopt partijkartel én BBB: ‘Een partij die ZOGENAAMD een bedreiging voor de macht is’

Must watch: Gideon van Meijeren sloopt partijkartel én BBB: ‘Een partij die ZOGENAAMD een bedreiging voor de macht is’

  • 06/04/2023

Tijdens het verkiezingsdebat over de Provinciale Statenverkiezingen heeft FVD’er Gideon van Meijeren keihard uitgehaald naar het héle partijkartel – inclusief de grote winnaar van de verkiezingen, de BoerBurgerBeweging (BBB). Want, ‘heel veel Nederlanders die iets anders willen hebben hun hoop gevestigd op Caroline van der Plas’, zei Van Meijeren. Helaas is dat volgens hem een grote vergissing: als puntje bij paaltje komt omarmt Van der Plas namelijk élk narratief dat door het partijkartel gepusht wordt, ja, zelfs qua stikstof.

“De grote winnaars van de afgelopen verkiezingen zijn feitelijk de leden van het kartel,” begon Van Meijeren zijn inbreng. “De technocratische globalisten die zich de blaren op hun tongen liegen om onder het mom van allerlei zogenaamde crisissituaties steeds meer geld en vrijheden van burgers af te troggelen, en hun eigen machtspositie te versterken en te verduurzamen.”

“Zij zijn de feitelijke winnaars, deze leden van het kartel. Want ook na deze verkiezingen kunnen zij gewoon doorgaan met de afbraak van Nederland. Doorgaan met het onbetaalbare klimaatbeleid. Doorgaan met het ondemocratische EU-beleid. Doorgaan met het alles vernietigende immigratiebeleid. Doorgaan met het kapotmaken van onze agrarische sector. Doorgaan met het ontwikkelen van de digitale identiteit. Doorgaan met een Digital Bank Central Currency. Doorgaan met het optuigen van die vreselijke totalitaire controlestaat.”

“Nu de uitslag van de verkiezingen laat zien,” ging hij verder, “dat de meerderheid van de kiezers heeft gestemd op partijen die dat allemaal willen, zou je kunnen zeggen dat dit schijnbaar is wat Nederland wil.” Want, tja, feitelijk heeft natuurlijk de meerderheid gestemd op VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, D66, PvdD, en ga zo maar door. “Partijen die deze richting in willen.”

Is dit dus blijkbaar wat Nederland wil? “Is die verkiezingsuitslag een goede afspiegeling van de daadwerkelijke wil van de Nederlandse bevolking? Oftewel functioneert ons democratisch stelsel? En als dat niet zo is dan zijn al die discussies die hier vandaag gevoerd worden… zinloos. We moeten kijken of het systeem goed functioneert.”

Die vraag beantwoordde Van Meijeren daarop negatief. Er is juist reden om te geloven dat kiezers iets heel anders voor ogen hebben als ze op al die kartelpartijen stemmen.

“Het eerste dat opvalt is natuurlijk dat bijna de helft van alle kiesgerechtigden überhaupt niet gestemd heeft. Ik hoor dat er heel veel mensen zijn die het vertrouwen in de democratie verloren zijn.” Deze mensen, zei Van Meijeren, die gewoon niet gaan stemmen omdat ze denken dat het “toch geen zin” heeft.

Dan zijn er nog mensen die denken dat hun keuzes gemaakt worden op basis van een afweging van het eigenbelang. Mensen die denken dat klimaatbeleid en EU-beleid “goed” voor hen is. Maar dat klopt natuurlijk niet… Helaas krijgen die burgers nooit échte informatie te horen of te lezen over deze werkelijkheid omdat het kartel de mainstream media óók al in handen heeft. Zie de NPO, de meeste grote kranten, etc.

Daarbij zei hij ook iets heel belangrijks over de rol van social media en Big Tech in het algemeen. Die media bepalen “in grote mate de ruimte van de vrijheid van meningsuiting” in ons land, zei van Meijeren terecht. Dat is zorgwekkend. Maar het partijkartel vindt dat allemaal prima – natuurlijk vooral omdat Big Tech al lang een deal heeft gesloten met Big Government. De twee helpen elkaar… en slopen alles en iedereen die daar tegenin durft te gaan.

“Daarnaast zijn er heel veel mensen die daadwerkelijk iets anders willen,” vatte Van Meijeren samen. “Ik denk dat een groot deel van die mensen op de BoerBurgerBeweging heeft gestemd. [Dit] terwijl ook die partij in werkelijkheid, in hoofdlijnen, al deze beleidsrichtingen ondersteunt. Oftewel, al die maatschappelijke onvrede, die woede, die onrust, is met succes gekanaliseerd en in de richting gestuurd van een oppositiepartij die gedoogd wordt, die getolereerd wordt, omdat het wel lijkt op een bedreiging van de macht, maar dat in feite niet is.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.