NASA sluit zich aan bij UFO-jacht en probeert deze te ‘demystificeren’

NASA sluit zich aan bij UFO-jacht en probeert deze te ‘demystificeren’

NASA heeft officieel opdracht gegeven voor een onderzoek om al het bestaande bewijsmateriaal te analyseren en de juiste methoden en hulpmiddelen voor het verzamelen van gegevens te ontwikkelen om zo licht te werpen op de aard en oorsprong van niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen, aldus een persbericht dat donderdag is uitgegeven.

“We zullen identificeren welke gegevens – van burgers, overheid, non-profitorganisaties, bedrijven – er zijn, wat we nog meer moeten proberen te verzamelen en hoe we deze het beste kunnen analyseren”, zegt astrofysicus David Spergel, die een team van experts zal leiden in een het onderzoek dat nog in dit najaar van start zal gaan.

Het Amerikaanse ruimteagentschap benadrukte specifiek dat er tot nu toe “geen bewijs is dat UAP’s van buitenaardse oorsprong zijn”, en giet daarmee koud water over het vooruitzicht om buitenaardse technologie te ontdekken. Het gaf echter toe dat het “beperkte aantal waarnemingen van UAP’s het momenteel moeilijk maakt om wetenschappelijke conclusies te trekken over de aard van dergelijke gebeurtenissen.”

NASA’s onderzoek wordt “breed gecoördineerd door de overheid”, maar zal gescheiden zijn van de meer geheime Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), of zijn voorganger, de Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF).

Van UFO naar UAP

In de afgelopen jaren is er een nieuw acroniem in het leven geroepen die de term ‘UFO’ vervangt, namelijk ‘Unidentified Aerial Phenomena’ (UAP). Dit, in de hoop dat de wetenschap, de academische wereld en de media meer open zouden staan ​​om het onderwerp te onderzoeken. Echter, dat het gefabriceerde stigma dat aan dit onderwerp wordt gelinkt wordt door velen nog steeds als ’taboe’ beschouwd.

“Een van de dingen die we in eerste instantie hopen te doen als onderdeel van deze studie, simpelweg door er in het openbaar over te praten, is om een ​​deel van het stigma dat ermee gepaard gaat te helpen wegnemen, en dat zal uiteraard leiden tot meer toegang tot gegevens, meer rapporten, meer waarnemingen’, zei Daniel Evans, assistent-adjunct-adjunct-administrateur voor onderzoek van NASA’s Science Mission Directorate.

Het project zal naar verwachting ongeveer negen maanden in beslag nemen, en het bureau beloofde al haar bevindingen openbaar te maken en open te stellen voor beoordeling. “In overeenstemming met NASA’s principes van openheid, transparantie en wetenschappelijke integriteit, zal dit rapport openbaar worden gedeeld”, voegde Evans eraan toe.

Advanced Aerospace Threat Identification Program en het Amerikaanse leger

De publieke discussie over UFO’s en UAP’s is toegenomen sinds 2017, toen werd onthuld dat het Pentagon een project had dat bekend staat als het Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), dat tot taak had dergelijke objecten te identificeren (of op zijn minst te proberen te identificeren). Het rapport van vorig jaar dat aan het Congres werd vrijgegeven, hoewel grotendeels geheim, liet doorschemeren dat het Amerikaanse leger betrokken was bij het analyseren van de “geavanceerde technologie”. Deze technologie wordt schijnbaar weergegeven door UFO’s en deze is door het leger in meerdere categorieën ondergebracht. In een gedeeltelijk geredigeerd gedeelte wordt echter toegegeven dat “het UAP’s waarschijnlijk aan een enkele verklaring ontbreekt.”

Een hernieuwde publieke belangstelling voor de verschijnselen waren drie video’s die kort na het AATIP-rapport werden vrijgegeven – en officieel bevestigd door het Pentagon in 2020 – dat ongeïdentificeerde objecten leken te laten zien die bizarre manoeuvres uitvoerden die met bekende menselijke technologie niet mogelijk waren.

Vorige maand hield het Amerikaanse Congres de eerste openbare hoorzitting over UFO’s in meer dan vijf decennia, waar topfunctionarissen van het Pentagon onthulden dat het aantal meldingen van mysterieuze waarnemingen door militair personeel de afgelopen jaren was gegroeid tot ongeveer 400, waarvan vele onverklaard blijven. Eerdere openbare hoorzittingen over UFO’s werden eind jaren zestig gehouden, toen de luchtmacht haar Project Blue Book-onderzoek afrondde en concludeerde dat geen enkele UFO ooit een bedreiging voor de nationale veiligheid was geweest en dat er geen bewijs was van hun buitenaardse oorsprong.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.