NAVO: “Wij zijn in Oekraïne-conflict net als Harry Potter, Han Solo en Na’vi”

NAVO: “Wij zijn in Oekraïne-conflict net als Harry Potter, Han Solo en Na’vi”

De NAVO ligt onder vuur vanwege een bizarre tweet waarin het conflict in Oekraïne wordt vergeleken met Harry Potter, Star Wars en Avatar.

De tweet die via het officiële Twitter-account van de NAVO is verzonden, zou een citaat zijn van een soldaat in het Oekraïense leger.

Er staat: “Deze oorlog zal het continent vormgeven. Het zal regels stellen en grenzen trekken. Er zullen boeken worden geschreven en studies worden gedaan over de realiteit waarmee we vandaag worden geconfronteerd. Wij zijn Harry Potter en William Wallace, de Na’vi en Han Solo. We ontsnappen uit Shawshank en blazen de Death Star op. We vechten met de Harkonnens en dagen Thanos uit. Oekraïne is gastheer van een van de grote heldendichten van deze eeuw.”

Daarom zijn films, die geheel ’toevallig’ veel overeenkomsten lijken te vertonen met levensechte situaties, of deze lijken te voorspellen, zeer bruikbaar voor een oorlogsnarratief.

Critici wezen erop dat het ongelooflijk frivool is om een ​​vergelijking van een oorlog met nerd-fictie te benadrukken.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.