Nederlandse artsen beboet vanwege voorschrijven geneesmiddelen tegen corona

Nederlandse artsen beboet vanwege voorschrijven geneesmiddelen tegen corona

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de afgelopen maanden zestien artsen een boete gegeven wegens het voorschrijven van niet-geregistreerde medicijnen tegen covid-19. Zij waren van mening dat ze hun patiënten konden helpen met ivermectine en hydroxychloroquine.

De NOS licht de zaak toe: ‘In het begin van de coronacrisis werd hydroxychloroquine wel gegeven aan ernstig zieke coronapatiënten in Nederland. Toen bleek dat het middel toch geen effect had werd het uit het Nederlandse behandeladvies verwijderd. Verschillende artsen bleven het middel dus toch voorschrijven.’

Hydroxychloroquine

De tweede zin ten aanzien van hydroxychloroquine is interessant. Immers: er waren, en zijn nog steeds vele studies die aangeven dat zowel ivermectine en hydroxychloroquine effectief zijn tegen COVID-19. Mits op de juiste manier voorgeschreven, vanzelfsprekend.

Sinds het begin van de corona-uitbraak kwam hydroxychloroquine om de hoek kijken. Het middel tegen malaria werd onder andere aangeprezen door de befaamde Franse arts en microbioloog, en in eigen land huisarts Rob Elens. Volgens hemzelf met succes: ‘Wij hebben 4000 hulpvragen afgehandeld bijna iedereen is genezen.’

Ivermectine

Ivermectine kreeg veel aandacht wereldwijd. In India gingen veel doktoren er mee aan de slag en in de Verenigde Staten nam Joe Rogan het middel. Met succes. De ‘podcastkampioen’ gaf mensen zoals bioloog Bret Weinstein en longarts Pierre Kory een podium om de mensen te informeren over de mogelijkheden van het medicijn.

Een medicijn dat traditioneel gezien veel werd ingezet als ontwormingsmiddel. Dat was voor de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) reden om het bericht ‘Je bent geen paard. Je bent geen koe. Serieus, stop ermee allemaal,’ de wereld in te sturen via Twitter. 

Dat is wellicht een boude stellingname te noemen die niet van een instelling als de FDA te verwachten is. Maar het gebeurde. Onderstaand artikel van bijna een jaar geleden laat zien hoe officiële instanties destijds de strijd aangingen met ivermectine.

Hoe een onjuiste tweet van FDA het coronabeleid op zijn kop zette

Veilig en effectief

Kort en goed, het is genoegzaam bekend dat media en Big Tech, onderzoeksinstituten en ‘wetenschappers’ er alles aan hebben gedaan om de positieve resultaten  op het gebied van effectiviteit van alternatieve behandelmethoden te ondermijnen. Tegelijkertijd onderstreepten ze gezamenlijk de ‘veiligheid en effectiviteit’ van de wereldwijd massaal ingekochte en voorgeschreven vaccins.

Dissidenten

De afgelopen maanden zijn er 16 artsen beboet voor het niet navolgen van de richtlijnen inzake corona. Zij beriepen zich op wetenschappelijk onderzoek en empirisch bewijs dat niet paste in het coronabeleid van gezondheidsraden en de overkoepelende Wereldgezondheids Organisatie (WHO).

De tijd zal uitwijzen of de IGJ in Nederland en soortgelijke inspecties in het buitenland later terug zullen komen op hun uitspraken. Of dat er sprake zal zijn van rehabilitatie. De boete kunnen de artsen namelijk waarschijnlijk nog wel ophoesten, maar de reputatieschade is wellicht pijnlijker. Op de site van zelfzorgcovid staat: ‘IGJ behandelt COVID genezende artsen als groep criminelen.’

Dat er een en ander schort aan de vermeende ‘veiligheid en effectiviteit’, wordt ondertussen elke dag weer duidelijk. Neem bijvoorbeeld de claim dat men een vaccin neemt ‘voor elkaar.’ Om zo ‘je oma en opa te beschermen.’ Dat is een bewering die de laatste tijd wordt weerlegd door farmaceutische insiders zelf. Zie bijvoorbeeld onderstaand artikel.

Pfizer geeft toe: ‘vaccin’ nooit getest op voorkomen van verspreiding COVID19 (video)

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.