Nederlandse topschakers denken dat coronapas prestaties in de weg zit

Nederlandse topschakers denken dat coronapas prestaties in de weg zit

Een groep topschakers heeft vandaag een kort geding aangespannen tegen de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de gemeente Hoogeveen. De schakers kunnen alleen op vertoon van een geldige coronapas deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. Dat betekent dat de ongevaccineerde denksporters zich dagelijks moeten laten testen en dat gaat volgens hen ten koste van de prestaties.

De meest in het oog springende schaker die protest aantekent, is de regerend Nederlands kampioen Lucas van Foreest. Ook zijn zus Machteld, Sipke Ernst en Ivo Maris behoren tot de groep aanklagers. Ze vinden dat de dagelijkse coronatest ten koste gaat van hun concentratie en ritme, en menen bovendien dat de coronapas niet noodzakelijk is. De eis om een negatief coronabewijs te tonen gaat namelijk gepaard met het feit dat het toernooi als evenement wordt aangeduid. Maar dat klopt niet, zeggen ze: er is geen publiek bij de wedstrijden.

Het Nederlands kampioenschap begint a.s. vrijdag in Hoogeveen. De spoedprocedure dient a.s. woensdag 13 oktober 2021 om 15.30 uur in Haarlem.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.