Neil Young doet mee aan censuur: “Spotify dient óf mij óf Joe Rogan te verwijderen”

Neil Young doet mee aan censuur: “Spotify dient óf mij óf Joe Rogan te verwijderen”

In een bericht dat op zijn officiële website werd gedeeld, eiste muzikant Neil Young dat Spotify al zijn muziek van haar platform moet verwijderen. Hij verwijst hierbij naar de samenwerking met Joe Rogan, wiens podcast volgens Young verkeerde informatie verspreidt over Covid-19 en vaccins. “Ze kunnen Rogan of Young hebben. Niet beide.” zei hij.

De brief was gericht aan zijn managementteam en luidde: “Laat Spotify onmiddellijk weten dat mijn muziek niet meer gedistribueerd mag worden”. Ik doe dit omdat Spotify valse informatie over vaccins verspreidt en mogelijk de dood tot gevolg heeft voor degenen die geloven in de desinformatie die door hen wordt verspreid.”

De podcast van Joe Rogan heeft naast lof ook kritiek gekregen vanwege zijn standpunt over de pandemie en vaccins. Vorige maand ondertekenden 270 artsen en wetenschapsdocenten een open brief waarin ze eisten dat Spotify de inhoud van Rogan zou verwijderen.

“Met naar schatting 11 miljoen luisteraars per aflevering is JRE, dat exclusief op Spotify wordt gehost, ’s werelds grootste podcast en heeft het een enorme invloed”, staat in de brief. “Spotify heeft de verantwoordelijkheid om de verspreiding van verkeerde informatie op haar platform te beperken, hoewel het bedrijf momenteel geen beleid voor verkeerde informatie heeft.”

Dit is niet de eerste keer dat Young heeft gedreigd zijn catalogus aan muziek van de streamingdienst te verwijderen. Enkele jaren geleden wilde Young al zijn muziek van streamingplatforms verwijderen omdat hij vond dat de geleverde audiokwaliteit te laag was. Uiteindelijk deed hij dit niet en gaf hij toe dat platforms zoals Spotify voor sommigen de enige plek zijn waar mensen hun favoriete liedjes kunnen beluisteren, en zei hij dat uiteindelijk ‘muziek muziek is’.

Financieel geograaf en publicist Ewald Engelen uitte zijn teleurstelling over Neil Young op Twitter en schreef: “Van links icoon tot cancelaar: patroon dat we deze pandemie vaker hebben gezien… Treurig!”

Ene Young Tukker deelde een idee voor een wellicht hele vermakelijke uitzending van Joe Rogan. Zou Young op deze uitnodiging ingaan?

Tim Thompson reageerde op het nieuws met een eigen versie van het ironische ‘Keep on rockin in the free world’ en deelde deze via Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Thompson (@tthompsonmusic)

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.