Niet BoerBurgerBeter,  maar BoerBurgerBloeden! – Column Gilles den Boer

Niet BoerBurgerBeter,  maar BoerBurgerBloeden! – Column Gilles den Boer

Vorige week woensdag werd het rad van de Democratie weer voor onze ogen gedraaid. Natuurlijk wist ik, dat het rad weer goed door de macht was ingesteld. Maar, omdat ik de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen liefheb, ging ik toch positief gestemd naar het stembureau. Toen ik daar rond 10:30 uur aankwam, kreeg ik in eerste instantie toch een sprankje hoop, het was ontzettend druk en ik heb zeker een kwartier in een lange rij gestaan voordat ik mijn stem kon uitbrengen. Maar niet getreurd, voor mij kon de rij niet lang genoeg zijn. In al die jaren dat ik nu mijn stem uitbreng, was het nog nooit zo druk geweest. Maar helaas, achteraf viel mijn verwachting van de opkomst toch vies tegen.

Als ik de cijfers mag geloven is maar zo’n twee-derde van de stemgerechtigden op komen dagen om te stemmen. Dit betekent dus, dat één-derde is thuisgebleven. Dat zijn van de 13 miljoen stemgerechtigden toch gauw ruim 4 miljoen mensen. Natuurlijk snap ik hun wantrouwen in de politiek en de verkiezingen, maar in een wankele Democratie en met de huidige problemen in den lande, had de opkomst toch veel hoger moeten zijn. Niet stemmen voelt bij mij niet koosjer, niet stemmen maakt frauderen gemakkelijker en minder noodzakelijk en bovendien wordt de fraude dan ook nooit aangetoond.

Ook deze keer was het weer dezelfde poppenkast. Een hele lange aanloop, met een voorspelbare afloop, de sprong over de sloot werd door het Volk weer niet gehaald. De half doorgezaagde polsstok brak opnieuw en het Volk droop weer drijfnat af. Net als Jan Klaasen had hoofdrolspeler Rutte weer een passende oplossing gevonden om zijn macht te behouden. En die passende oplossing heeft bij mij het vertrouwen in de Democratie niet hersteld. Rutte had een nieuwe Katrijn gevonden in Caroline. Je kan van Rutte vinden wat je wil, maar sinds het afzetten van mevrouw Verdonk, heeft hij de touwtjes stevig en strak in handen. Of het nu met pop Sigrid of met pop Caroline is, zijn poppenkast, onze nachtmerrie, moet doorspelen.

Zo terugkijkend zag je het in de aanloop al van meet af aan gebeuren. De BBB zat goed in de peilingen en werd in alle Staatsmedia volop geroemd en geprezen. En als dat gebeurt, moet je oppassen en moeten de voelsprieten van wantrouwen overeind gaan staan. Want niets, tenzij ze er baat bij hebben, is wat het lijkt bij wat de Staatsmedia papegaait. Dat de coalitie verlies ging lijden was natuurlijk wel duidelijk, de stemming onder het Volk moest op de een of andere manier in de uitslag tot zijn recht komen. De boeren zijn in nood, maar klampen zich helaas vast aan de verkeerde reddingsboei, de BBB. Dat valt mij toch wel een beetje tegen van die boeren, ik had nooit gedacht, dat je een boer knollen voor citroenen kon verkopen. Als je het goed beschouwd, is er eigenlijk niet eens sprake van een proteststem, want in dat geval had men gekozen voor een andere koers, een revolutie in de politiek. Maar het zwaard van Damocles is voor de boeren de Stikstof, logisch, want die strop zit al stevig aangetrokken om hun nek. Eén verkeerde beweging en ze stikken in hun eigen Stikstof.

Maar wat voor de boeren geldt, geldt voor alle Nederlanders. Allemaal hebben we wel 10 zwaarden van Damocles boven ons hoofd hangen. Want, meneer Rutte wedt niet op één paard om Nederland te verwoesten. Alsof Stikstof het enige probleem was, heeft de massa, in een complete verstandsverbijstering haar stem uitgebracht. Onderwerpen als Klimaatgekte, Groningsaardgas afsluiten, Torenhoge inflatie, Afbraak van het Sociaal stelsel, Onze woningen naar Statushouders, Vluchtelingen opnemen in een te vol Nederland, Zorg, Politie en Onderwijs op zijn reet, de Digitale munt, Aanvalswapens leveren aan Oekraïne, etc., bestonden tijdens het stemmen blijkbaar ineens niet meer. Maar helaas voor alle BBB-kiezers, er zal geen ommekeer komen. De onteigeningsplannen van de boeren gaan gewoon door, maar ook de vissers en de tuinbouw en uiteindelijk ook de gewone burger ontspringt de dans niet, allemaal komen we aan bod.

Feitelijk gezien is de Democratie gebruikt, of liever gezegd misbruikt, om diezelfde Democratie nog verder af te breken. Op slinkse wijze zijn deze verkiezingen, door het zogenaamde Stikstofprobleem en de gevolgen daarvan op te blazen, getransformeerd naar een verkapt Referendum, met de vraag: ‘Bent u Voor of Tegen het Stikstofbeleid’. Dat er helemaal geen Stikstofbeleid had moeten zijn, was geen optie in de vraagstelling. Natuurlijk wist de macht wat de uitslag van dit Referendum zou zijn. Maar als u denkt, dat het een bindend Referendum is, dan hebt u het mis, want meneer Rutte geeft geen millimeter van zijn macht weg. Integendeel, Regeren en Dicteren is voor hem alleen maar gemakkelijker geworden. Hij hoeft namelijk maar op één punt wat water bij de wijn te doen en dat is Stikstof. De uitslag van deze verkiezingen loopt voor het Volk dus opnieuw met een desillusie af. De uitslag gaat, net als alle voorgaande gehouden Referenda, de prullenbak in en wordt met wat quasi argumenten en aanpassingen verkocht aan de boeren. Mevrouw van der Plas gaat dit varkentje wel even voor meneer Rutte wassen.

Helaas, de Boeren, Burgers en Buitenlui gaan bloeden voor hun naïviteit, en dat geldt ook voor hen die in hun luie stoel, achter de TV met de spelletjes voor volwassenen aan, zijn blijven zitten en niet zijn gaan stemmen. Sterker nog, juist zij hebben in hun luie stoel een keuze gemaakt die rampzalig is voor Nederland. Door niet te stemmen spelen zij, hopelijk ongewild, Rutte voortdurend in de kaart, zij zijn voor Rutte de Joker in het politieke kaartspel. Als ontevreden burger blijven zij aan het handje van Rutte richting de afgrond lopen. Nu de BBB het Kabinet als enige in de Eerste Kamer aan een meerderheid kan helpen, is er gezien het stemgedrag van de BBB in de Tweede Kamer op cruciale onderwerpen, zoals Klimaat en Aardgas (zie: partijgedrag.nl ), geen tegenkracht meer. Sterker nog, BBB wordt de onzichtbare coalitiegenoot. Mevrouw van der Plas is in één klap de schaduw van Rutte geworden. Maar besef goed, Rutte is net als Lucky Luke, hij is sneller dan zijn schaduw. Dus, één ding is kraakhelder, het afbreken van Nederland onder leiding van meneer Rutte gaat ook na deze ‘Verkiezingen’ koste wat het kost gewoon door. Voor Nederland wordt het niet BoerBurgerBeter, maar BoerBurgerBloeden

De BBB zelf zal in korte tijd volstromen met vooral teleurgestelde CDA’ers. Zij die voor het CDA op een voor hun gevoel verkiesbare plaats op de kieslijst stonden, zien hun toekomst nu bij de BBB. Het is net als in de voetballerij, clubliefde bestaat na degradatie niet meer, we gaan gewoon weer voor de eigen positie en macht. Ook prominenten uit andere partijen zullen de BBB van binnenuit omvormen tot het schoothondje van Rutte. Zo werkt dat, verwoest een nieuwe partij zichzelf niet, zoals de LPF destijds, dan infiltreert men deze partij en verpulvert men de harde pit uit de jonge vrucht, zodat deze kneedbaar en eetbaar wordt.

We zien het nu al gebeuren, na het weekend van de verkiezingen zijn alle zogenaamde verkenners door de BBB aangesteld om in de provincies coalities te vormen. Van de veertien aangestelde, is er niet één afkomstig uit de BBB. De boeren moeten zich toch kapot geschrokken zijn. Er zijn drie verkenners van de VVD, twee van het CDA, éen van de CU, één van het SGP, één van de PvdA, twee uit een lokale partij en vier zonder partij aangesteld. Opvallend hierbij is wel, dat in de provincies van de Randstad, Noord- en Zuid-Holland, VVD’ers zijn ingehuurd. Nou, je kan erop wachten, de fracties van FVD en PVV worden weer uitgesloten, dus het klimaatliedje en alle andere favoriete machtsliedjes van Rutte worden door de BBB uit volle borst meegezongen. De coalitiepartijen doen nu al publiekelijk een serieuze poging om de macht van BBB te ontkrachten en naar zich toe te trekken. Ja, het kan in een paar dagen verkeren.  Trouwens ‘Verkenner’ is wel toepasselijk, je hebt ze ook in het spel STRATEGO, ze worden ingezet om het pad te effenen voor de Generaal om de vlag (lees: de macht) te pakken. Hetzelfde doen deze verkenners voor generaal Rutte, zodat hij het klootjesvolk helemaal onder controle kan houden.

Maar het is nog erger, want als je dit alles nu eens de revue laat passeren, dan is het toch logisch dat de overweldigende winst naar de BBB is gegaan. Polderen met de boeren was voor Rutte en zijn kompaan Remkes onmogelijk geworden. Ze kwamen geen slag verder, het verzet was te krachtig. Dan maar het geheime wapen ingezet, de BBB. Onder codenaam ‘Tripple B’ is operatie ‘Onteigening’ ingezet. En operatie ‘Onteigening’ loopt volledig volgens plan, eerst heeft de BBB zich met mooie praatjes geïnfiltreerd in de Boerenopstand en vervolgens hebben de boeren mevrouw van der Plas als het paard van Troje binnengehaald. Met als gevolg dat, of ze het nou leuk vinden of niet, het zwaard van Damocles gaat vallen, de boeren hebben hun eigen Onteigeningsvonnis getekend en ze zijn er gloeiend bij.

Door een zogenaamd alternatief te bieden voor de enige partij die echt een bedreiging is voor de zittende macht, namelijk het FVD, is de naïeve burger in de buitenspelval getrapt en heeft zo het FVD buitenspel gezet en hen het scoren belet. Want, tot grote ergernis van de macht kunnen zij FVD, politiek gezien niet tot bedaren brengen, zij zijn namelijk de enige partij die ziet wat er werkelijk gaande is en die onverstoorbaar en met passie door blijft gaan om de vinger op de zere plek te leggen. Uitsluiten in de Staatsmedia, Demoniseren, de Dialoog uit de weg gaan door weg te lopen in de Tweede Kamer, zelfs het FVD proberen te verbieden, allemaal wanhoop acties die ik mij nog goed kan herinneren uit de tijd van Pim Fortuyn. Stuk voor stuk ondemocratische acties onder het mom dat het FVD de Democratie zou bedreigen. Gelukkig heeft men gekozen voor het manipuleren van de verkiezingsuitslag en het creëren van een controleerbare zogenaamde tegenkracht, en niet voor een executie. Dat zou overigens te veel oproer in het land hebben gegeven en had operatie ‘Onteigening’ in gevaar gebracht.

Gaandeweg zinken we steeds verder in het moeras. De BBB-kiezers zullen gaan ondervinden welke keuze zij nu werkelijk hebben gemaakt. De Klimaatdrammers blijven gewoon doordrammen, de vluchtelingen blijven gewoon komen naar het beloofde land, het spekken van de Staatskas zal blijven doorspekken, de woekerwinsten van de Energie- bedrijven, Supermarkten etc. blijven doorwoekeren, de afbraak van het Sociale stelsel, de Zorg, het Onderwijs etc. blijft onder de sloophamer, de brand binnen het MKB wordt niet geblust, het vuur in Oekraïne blijft men aanwakkeren, enz. Kortom alles wat wij met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd, houdt eerdaags op te bestaan.

Helaas, voor mijn kinderen en kleinkinderen, ben ik dus niet optimistisch over hun toekomst, omdat mevrouw van der Plas haar schaapskleren steeds meer gaat uittrekken, waarna zij als de boze Wolf uit Roodkapje, samen met de zittende vampiers, al onze verworvenheden verslindt.

Nederland is knock-out geslagen en het is te hopen dat zij binnen 8 tellen weer opstaat.

Laat de raderen draaien!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.