Niets nieuws onder de zon – Pierre Capel

Niets nieuws onder de zon – Pierre Capel

Emeritus hoogleraar Pierre Capel beschrijft in zijn column ‘niets nieuws onder de zon’ dat er al in de middeleeuwen soortgelijke virussen bestonden als die waarvan de wereld vandaag de dag in de ban is. ‘Er zijn allerlei mutaties die onder mensen en dieren de ronde doen en waartegen de meeste mensen prima bestand zijn. Via natuurlijke immuunrespons bouwt men over het algemeen een goede natuurlijke afweer op tegen oa virale en bacteriële indringers. Wanneer een virus een reservoir heeft in de dierenwereld, is het virus bovendien onmogelijk uit te roeien’ zegt Capel en stelt de vraag: ‘Waarom zouden we dit dan proberen?’

‘Aan de vaccins zijn de nodige risico’s verbonden. Zo kunnen de antistoffen tegen de ene variant bij aanraking met de andere variant de verkeerde kant op werken en zorgen voor zogenaamde antibody dependent enhancement waardoor je juist zieker wordt na vaccinatie. Voor de meeste mensen tot 75 jaar is het natuurlijk immuunsysteem sterk genoeg. Naarmate men ouder wordt, neemt de kracht van het immuunsysteem af. Maar wanneer het immuunsysteem niet goed meer met virussen om kan gaan, kan het vaak ook niet goed meer met vaccins omgaan.’ vervolgt Capel.

Capel laat met behulp van grafieken van het RIVM zien dat op 18 juli dit jaar een flinke piek te zien was in het aantal positieve tests die gelijk liep met de toename in het aantal afgenomen tests. De verwachtte piek in het aantal ziekenhuisopnames en overledenen bleef uit. Toch werden op basis van het aantal positieve tests de maatregelen aangescherpt en het festivalseizoen afgeblazen.
‘Het vaccineren is niet gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing’ concludeert Capel droogjes.

‘Wat wel de bedoeling is van al die prikjes doet Klaus Schwab (oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum) uitgebreid uit de doeken in zijn boek: Covid-19: the great reset.’ zegt Capel.
Een PDF van het boek is te vinden via de volgende link.
Covid-19: the great reset

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.