Nieuwe Britse Commandant der Strijdkrachten op oorlogspad

Nieuwe Britse Commandant der Strijdkrachten op oorlogspad

De nieuwe Britse Commandant der Strijdkrachten laat duidelijk weten waar het Koninkrijk aan toe is. Al Snel na zijn aantreden schreef Sir Patrick Sanders een brief aan zijn manschappen. Hij stelde daarin dat “het absoluut noodzakelijk is een leger voor te bereiden op een gevecht tegen Rusland, aan de zijde van geallieerde troepen.”

Britse troepen moeten zich erop voorbereiden om ‘wederom te vechten in Europa.’ Volgens Sanders is dat nodig omdat het leger ‘voor het eerst sinds 1941 weer in de schaduw staat van een landoorlog in Europa waar een continentale machtsspeler bij betrokken is.’

Derde Wereldoorlog

Sanders doelt op de Tweede Wereldoorlog. De kop van The Irish Sun is dan ook: ‘Het Koninklijke leger moet zich volgens Britse generaal voorbereiden op een gevecht met de Russen en een eventuele Derde Wereldoorlog winnen.’ Dat heeft Sanders niet letterlijk zo gezegd, maar dat ‘de tijd nu rijp is om de kansen te grijpen’ en hij ‘het leger zo effectief en dodelijk moet maken,’ geeft een strijdbare houding aan.

Antwoord

De uitspraken van Sanders werden direct beantwoord vanuit Rusland volgens het Australische News. De voormalige luitenant-generaal Evgeny Buzhinsky gaf op een Russische zender aan dat Sanders “niet begrijpt dat het Verenigd Koninkrijk zal ophouden te bestaan als er een Derde Wereldoorlog komt.” Hij zei ook dat “het eiland zal verdwijnen, dus ik heb geen idee waar hij of zijn nakomelingen zullen leven.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.