Nieuwe focus van Rockefeller Foundation op klimaatverandering luidt volgende fase van Great Reset in

Nieuwe focus van Rockefeller Foundation op klimaatverandering luidt volgende fase van Great Reset in

Moet het volk de geschiedenis van de Rockefeller Foundation gewoon negeren, terwijl ze nu nieuwe middelen inzetten voor het promoten van Agenda 2030 en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties?

Eind juli 2022 schreef de president van de Rockefeller Foundation (RF), dr. Rajiv J. Shah, een openbare brief waarin het plan van de organisatie werd beschreven om meer middelen en aandacht te besteden aan het ‘aanpakken van klimaatverandering’. Shah merkte op dat de RF een belangrijke taak heeft bij het vormgeven van “de Amerikaanse en wereldwijde reacties op de crises van de pandemie”, vandaar dat ze ook projecten zoals de CommonPass financierden, waarmee ze het concept van vaccinpaspoorten hielpen promoten.

De stichting, opgericht in 1913, gebruikte het vermogen van de Rockefeller-familie om ogenschijnlijk de “volksgezondheid” te bevorderen door massale vaccinatiecampagnes te financieren, evenals de oprichting van volksgezondheidsautoriteiten over de hele wereld. Om hun missie vandaag voort te zetten, zegt Shah dat de RF ” de klimaatverandering rechtstreeks moet aanpakken”.

“Klimaatverandering vormt een bijzondere bedreiging voor de mensheid”, schreef Shah. “We hebben besloten dat de Rockefeller Foundation specifieke acties zal ondernemen om de manier waarop de mensheid landbouwt en eet, haar gemeenschappen en huizen van stroom voorziet, ziekte voorkomt en beschermt, en leeft en werkt, te transformeren. Zo maken we kansen universeel en duurzaam.”

Shah zegt dat de stichting al stappen in deze richting heeft gezet, waaronder het helpen van vrouwen aan “groene banen”, het investeren in “regeneratieve landbouw” en het toezeggen van de investering van 6 miljard dollar in fossiele brandstoffen.

De stichting werkte ook samen met de Ikea Foundation en het Bezos Earth Fund om de overgang naar zogenaamde “hernieuwbare energie” te versnellen. De groepen beweren meer dan $10 miljard aan extra fondsen te hebben opgehaald.

De aankondiging van een herverdeling van middelen bevatte niet veel details of solide plannen. Shah schreef echter wel dat het doel van de stichting is om “een geïntegreerde visie en plan te ontwikkelen voor de jaren 2025 tot 2030” die binnen een jaar gedeeld zullen worden met RF Trustees. Er zijn geen updates gedeeld sinds de brief is gepubliceerd.

In de brief erkende Shah dat John D. Rockefeller, oprichter van Standard Oil en de Rockefeller Foundation, zijn rijkdom verwierf via de olie-industrie, waar de RF nu beweert tegen te zijn.

“Er is hier enige ironie. Onze naamgenoot, John D. Rockefeller, richtte Standard Oil op en verdiende zijn fortuin door een groeiende Verenigde Staten van koolstof te voorzien”, schreef Shah. Hij zegt echter dat de RF gefocust is op wat hij ‘wetenschappelijke filantropie’ noemt, of het gebruik van de nieuwste wetenschap en technologie om ‘het welzijn van elke persoon te verbeteren en kansen voor iedereen te creëren’.

“Het is duidelijk dat een instelling als de Rockefeller Foundation een nog grotere verantwoordelijkheid heeft, omdat wij een nog grotere begunstigde zijn van dat proces”, vertelde hij destijds aan de Associated Press. De Rockefeller Foundation financiert een deel van de verslaggeving van The Associated Press over klimaatverandering.

Voorvechter van Globalisering

Rajiv J. “Raj” Shah is een voormalige Amerikaanse overheidsfunctionaris, arts en ‘gezondheidseconoom’ die in een aantal Amerikaanse overheidsfuncties heeft gediend en ook in de filantropische sector heeft gewerkt. Shah was van 2010–2015 de 16e administrateur van het United States Agency for International Development (USAID). Hij werd door president Obama benoemd tot USAID-beheerder, unaniem bevestigd door de Amerikaanse senaat, en op 7 januari 2010 beëdigd door minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

USAID is ogenschijnlijk een “onafhankelijk agentschap van de federale regering van de Verenigde Staten” dat “civiele buitenlandse hulp” afhandelt. USAID is een van de grootste officiële hulporganisaties ter wereld en is goed voor meer dan de helft van alle Amerikaanse buitenlandse hulp. USAID en de National Endowment for Democracy (NED) zijn er echter van beschuldigd een instrument te zijn voor het uitvoeren van activiteiten die gunstig zijn voor de Central Intelligence Agency (CIA) onder het mom van het verlenen van buitenlandse hulp. De NED is opgericht als een non-profitorganisatie met financiering van de USAID. Beide organisaties zijn betrokken geweest bij het financieren van ‘activistische’ bewegingen in landen die niet in overeenstemming zijn met het Amerikaanse beleid.

Critici hebben lange tijd de financiering van Nicaraguaanse groepen door USAID en NED in de jaren tachtig en negentig vergeleken met de inspanningen van de CIA om regeringen in heel Latijns-Amerika in de jaren vijftig en zestig omver te werpen.

Shah was ook werkzaam bij de Bill & Melinda Gates Foundation, waar hij wordt gecrediteerd voor het creëren van de International Financing Facility for Immunization, die hielp bij het hervormen van de wereldwijde vaccinindustrie en meer dan $5 miljard ophaalde voor de Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI).

Duidelijk is allang hoe de Bill & Melinda Gates Foundation en GAVI en enorme rol spelen bij het beheer van internationale gezondheidsmaatregelen, met name bij het bevorderen van de steeds groter wordende lijst van vereiste vaccinaties voor ontwikkelingslanden.

Shah is ook lid van de Trilaterale Commissie, zit in de raad van bestuur van de Atlantische Raad en is lid van de Council of Foreign Relations.

De CFR is al lang een speler in de geopolitiek en heeft onder meer voormalige Amerikaanse presidenten en federale functionarissen als leden. Onderzoeker G. Edward Griffin was een van de weinigen die de afgelopen decennia heeft gewerkt aan het blootleggen van de invloed van de CFR op het Amerikaanse buitenlandse beleid. Tijdens een van zijn vele presentaties schetst Griffin de ware rol van de CFR voorbij hun eigen beschrijving dat ze slechts een ‘denktank’ zijn (waar kennen we dit van?):

“Het werd voortgebracht door een geheim genootschap dat nog steeds bestaat, dat het een dekmantel is voor een rondetafelgroep die oorspronkelijk belichaamd was door JP Morgan en zijn bedrijf, maar nu door het Rockefeller-consortium en dat het primaire doel niet langer de uitbreiding van het Britse rijk is, maar mondiaal collectivisme met controle in particuliere handen, op feodale wijze beheerd door de centrale banken van de wereld”.

De afgelopen 100 jaar heeft de CFR-ledenlijst verschillende leden van de Rockefeller-familie gekend, waaronder John “Jay” Rockefeller IV, Nicholas Rockefeller, Steven C. Rockefeller, Susan Cohn Rockefeller, Valerie Rockefeller, David Rockefeller Jr., en David Rockefeller Sr., medeoprichter van de Trilaterale Commissie.

De Trilaterale Commissie is waarschijnlijk minder bekend bij de lezers van vandaag die meer vertrouwd zijn met groepen als het World Economic Forum en de Bilderberg-groep, maar ze zijn net zo belangrijk om de spelers op het schaakbord te begrijpen.

Patrick Wood, oud-onderzoeker van Technocracy en oprichter van Technocracy.news, meldde onlangs dat de 50e verjaardag van de Trilaterale Commissie het hoogtepunt markeerde van haar zelfverklaarde “Nieuwe Internationale Economische Orde“. Op 12 maart hield de Trilaterale Commissie haar plenaire vergadering in New Delhi, India, om kwesties met betrekking tot globalisering te bespreken. Wood meldde dat een van de leden van de Commissie verklaarde:

“Dit jaar, 2023, is het eerste jaar van deze nieuwe wereldorde.”

Zoals Wood opmerkt, werd de Trilaterale Commissie mede opgericht door Zbigniew Brzezinski, voormalig nationaal veiligheidsadviseur en bondgenoot van vele presidenten. Brzezinski was ook de auteur van Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era, waarin werd getracht de technocratische beweging van de jaren dertig nieuw leven in te blazen.

Ten slotte zou ook het lidmaatschap van Shah bij The Atlantic Council alarmbellen moeten doen rinkelen. De Atlantic Council is bekender geworden bij Amerikanen in het licht van recente onthullingen van de Twitter Files. Deze ‘Atlantische Raad’ heeft de afgelopen jaren echter achter de schermen al vele stappen gezet. In mei 2018 ging de organisatie een samenwerking aan met Facebook om “nepnieuws” te bestrijden. Slechts 6 maanden later zorgde de beruchte ‘Purge’ van 2018 ervoor dat meer dan 500 accounts van onafhankelijke media en onderzoekers van Facebook, Twitter en YouTube werden verwijderd.

Dr. Shah sprak ook op de bijeenkomst van het World Economic Forum in 2022 in Davos, Zwitserland, en staat vermeld als een “Agenda-bijdrager” op de website van het WEF . Tijdens een interview met CNBC in Davos werd hem gevraagd wat hij vindt van het feit dat landen over de hele wereld met een overvloed aan vaccins “zitten” omdat “er geen afnemers zijn”. Shah reageerde hierop door te zeggen:

“Een groot deel van de reden waarom de vaccins op dit moment niet worden genomen, is dat er een enorme hoeveelheid aan verkeerde informatie rondzwerft over de vaccins, hun effectiviteit, hun veiligheid, en dus willen veel mensen die de vaccins nodig hebben ze niet nemen omdat ze iets hebben aangenomen dat niet waar is, en we moeten in de oplossing voor dat probleem investeren om het om dit heersende idee in loop van de pandemie te veranderen.”

Shah zei dat de Rockefeller Foundation investeert in beschikbaarheid van vaccins in landen over de hele wereld met als doel 90% van de “risicogroepen” in een land te kunnen ‘vaccineren’. Shah zei ook dat hij gelooft dat “er een soort internationale overeenkomst moet komen over hoe de wereld reageert op pandemieën”, die “een veel beter real-time bewakingssysteem” moet omvatten.

De aanwezigheid van Shah op de Davos-bijeenkomst zou geen verrassing moeten zijn, aangezien de Rockefeller Foundation samenwerkt met het WEF om de Great Reset-agenda door te drukken. Tijdens de COVID-19-paniek financierde de Rockefeller Foundation de CommonPass als een methode om iemands vaccinatiestatus te verifiëren. De zogenaamde “vaccinpaspoorten” waren altijd een toegangspoort tot de digitale identiteitstoekomst die wordt gepromoot door het WEF en de technocraten.

De nep-milieubeweging van de Rockefeller Foundation

Of de Rockefeller Foundation haar middelen gebruikt om ons naar een technocratische staat te brengen onder het mom van een pandemie of klimaatverandering, het doet er niet toe. Het eindresultaat is hetzelfde: verlies van individuele vrijheden en keuze in een constant bewaakte wereld, compleet met sociale kredietscores die je koolstofverbruik bijhouden en beloningen of straffen uitdelen op basis van je gedrag. Alles voor het welzijn van de planeet, wordt ons verteld.

Daarom is het belangrijk om vraagtekens te zetten bij de fundamentele beweringen van de Rockefeller Foundation en hun huidige president. In feite heeft de Rockefeller Foundation een geschiedenis van het gebruiken van milieukwesties als een rookgordijn voor het verspreiden van gif en het schaden van de bevolking.

Het huidige gangbare voedselparadigma – met haar giftige, gewelddadige en gemonopoliseerde bedrijfsmodel – is ontstaan ​​uit de “Groene Revolutie” van de jaren ’50 en ’60. Als onderdeel van deze schijnbare revolutie nodigde de Mexicaanse president Manuel Ávila Camacho de Rockefeller Foundation uit in het land om de Mexicaanse landbouw te helpen bestuderen en moderniseren. In 1943 reisde Norman Borlaug, een plantengeneticus, en zijn team van onderzoekers naar Mexico om de zogenaamde Groene Revolutie op gang te brengen. Borlaug werd gefinancierd door de Rockefeller Foundation en de Ford Foundation, waarbij beide organisaties belang hebben bij het vaststellen van internationale landbouwnormen die hun bankrekeningen ten goede komen.

Hoewel de Groene Revolutie vaak wordt aangeprezen als een succes vanwege de hogere oogstopbrengsten en een ‘daling van de kindersterfte’, is er ook een groeiend aantal bewijzen dat het overvloedige gebruik van pesticiden heeft geleid tot een toename van nadelige gezondheidseffecten, waaronder kanker. Het meest bekende effect is dat ’s werelds meest gebruikte onkruidverdelger, glyfosaat – een product van Agri-gigant Monsanto, nu eigendom van Bayer – in verband wordt gebracht met een aanzienlijk aantal gevallen van kanker en resulteerde in schikkingen van meerdere miljarden dollars tegen het bedrijf.

Dezelfde bedrijven en financiers achter Big Oil en Big Pharma waren dezelfde drijvende krachten achter de Groene Revolutie. Het Rockefeller Standard Oil-netwerk en hun partners in de kunstmestindustrie, met name DuPont, Dow Chemical en Hercules Powder, profiteerden rijkelijk van de schijnbare revolutie in de landbouw. Toen een worstelende “derdewereld”-natie zich echter niet de nieuwe technologieën kon veroorloven die nodig waren om aan de programma’s deel te nemen, ging de door Rockefeller gecontroleerde Chase Manhattan Bank een partnerschap aan met de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds om leningen aan te bieden, die op hun beurt de banken beschikking gaven over hulpbronnen en financiële activa als de naties er niet in slagen de schuld te vereffenen.

Een ander resultaat van de Groene Revolutie is de zogenaamde Gene Revolution, die het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen, GGO’s of genetisch gemanipuleerd voedsel populair maakte. Nogmaals, de cast van personages die betrokken zijn bij de Gene Revolution is identiek aan de Groene Revolutie – het Big Pharma-kartel en Big Oil. De met Rockefeller en de nazi’s verbonden IG Farben hebben dochterondernemingen Bayer CropScience en BASF PlantScience die samenwerken met Dow AgroScience, DuPont Biotechnology en het beruchte Monsanto. Al deze bedrijven profiteren van de financiering van de Rockefeller Foundation, de Ford Foundation, de Bill & Melinda Gates Foundation en soortgelijke organisaties.

Dit is de erfenis van de Rockefeller Foundation: gevaarlijke pesticiden, GMO-voedsel, monocultuur en verstoring van kleine boerderijen.

De Rockefeller Foundation beweerde ook dat de COVID-19-paniek het moment was om “het Amerikaanse voedselsysteem te transformeren”. Het Rockefeller-document, getiteld Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the US Food System , schetst hoe de Rockefeller Foundation opnieuw haar geld en invloed kan gebruiken om de richting van een grote industrie vorm te geven, dit keer de voedselvoorziening zelf.

Ironisch genoeg merkt het Reset the Table-document ook op dat de Rockefeller Foundation “een rol speelde bij het zaaien en opschalen” van de Groene Revolutie, terwijl het ook beschrijft hoe de Rockefeller Groene Revolutie een erfenis naliet van “overmatige nadruk op basisgranen ten koste van meer voedingsstoffen”, “rijk voedsel”, en een “afhankelijkheid van chemische meststoffen creëerde die de bodem uitputten, en overmatig gebruik van water teweeg bracht”. Zonder enige schaamte presenteren de Rockefeller’s en hun soortgenoten zichzelf als de oplossing voor problemen waar ze zelf aan hebben bijgedragen aan of gewoonweg hebben gecreëerd.​​​​​​​

Door dezelfde bloemrijke taal en trendy buzzwords te gebruiken die hen in staat stelden om het onderwijssysteem, de olie-industrie en de medische wereld te infiltreren en te veroveren, zijn ze erin geslaagd controle te krijgen over de grote instellingen die de dieren en gewassen van de wereld. Dit, op gewelddadige, destructieve, en kostbare manieren. Dit gevaarlijke monopolistische kartel heeft vele nationale en internationale regelgevende instanties veroverd die zijn ontworpen om het publiek en de voedselvoorziening te beschermen.

Moeten we er echt op vertrouwen dat de Rockefeller Foundation nu goede bedoelingen heeft?

Verhult de strijd tegen klimaatverandering een eugenetische agenda?

Dit is een laatste gedachte die betrekking heeft op het feit dat de Rockefeller Foundation ook een uitgebreide geschiedenis kent in het financieren van de eugenetica-beweging. Er is voldoende bewijs en documentatie dat de familie Rockefeller “population controle” promoot onder het mom van abortus, sterilisatie en andere methoden.

Vanwege deze geschiedenis van het financieren van dit soort bewegingen blijft er veel scepsis over de ware motivaties van de stichting.

In september 2021 bracht de Rockefeller Foundation een verklaring uit waarin stond dat ze “momenteel rekening hielden met onze eigen geschiedenis met betrekking tot eugenetica”. De stichting zei dat dit “het blootleggen van de feiten” en het omgaan met “ongemakkelijke waarheden” zou inhouden . Dr. Shah beweerde dat er een “onderzoek aan de gang is” om de volledige omvang van de ondersteuning van eugenetica door de stichting te leren kennen.

“De Foundation confronteert de haatdragende erfenissen uit het verleden – in wetten, structuren en systemen – die kansen voor zovelen hebben onderdrukt en die onze begunstigden en de mensen die ze dienen helpen om ze te overwinnen”, schreef Shah.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.