Oeps: Zuckerberg verloor dit jaar $71 miljard door Metaverse

Oeps: Zuckerberg verloor dit jaar $71 miljard door Metaverse

Het fortuin van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is dit jaar tot nu toe met $71 miljard gedaald, meldde Bloomberg maandag. Het merkte op dat de daling de grootste was van ’s werelds rijkste individuen, gemeten door de Billionaires Index van het bureau. De daling is ook groter dan het BBP van 120 landen.

Zuckerbergs huidige nettowaarde van $55,9 miljard maakt hem 20e op de ranglijst van rijkste mensen ter wereld, zijn laagste ranking sinds 2014. Minder dan twee jaar geleden was de tech-magnaat $106 miljard waard en werd hij derde na Jeff Bezos en Bill Gates.

Het vermogen van de 38-jarige bereikte een piek van $142 miljard in september 2021, maar kort nadat hij de naam van het bedrijf veranderde van Facebook in Meta, ging het een neerwaarts traject in.

In februari onthulde Facebook geen groei in het aantal maandelijkse gebruikers, wat een recorddaling van de aandelenkoers veroorzaakte en $31 miljard van Zuckerbergs fortuin wegspoelde. Bovendien levert Instagram’s weddenschap op Reels, gelanceerd als een potentiële rivaal van TikTok’s korte videoplatform, minder advertentie-inkomsten op dan verwacht.

De aandelen van Meta worden ook naar beneden gesleept door de investering van het bedrijf in de Metaverse, volgens Laura Martin, senior internetanalist bij Needham, zoals geciteerd door het bureau.

Bijna alle rijkdom van Zuckerberg zit vast in Meta-aandelen. Volgens de laatste proxyverklaring van het bedrijf bezit de CEO meer dan 350 miljoen aandelen. De aandelenkoers van het bedrijf daalde met 1,3% tot $ 146,09 aan het einde van de handel op dinsdag.

Is dit goed nieuws, of laat dit slechts de fragiliteit zien van de ‘publiekelijk rijkste mensen ter wereld’? Is Zuckerberg een marionet die men nu keihard laten vallen?

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.