‘Oh en nog sorry hoor:’ corona-amnestie verstandig of rampzalig?

‘Oh en nog sorry hoor:’ corona-amnestie verstandig of rampzalig?

‘Oh, en nog sorry hoor.’ Is dat genoeg voor de mensen die tegen hun zin een mondkapje op moesten doen in de trein? Voor de mensen die hun baan hebben verloren omdat ze zich niet lieten vaccineren, of zich juist maar lieten vaccineren zodat ze hun werk konden blijven doen? Voor degenen die kennismaakten met bruut geweld tijdens demonstraties?

Ian Miles Cheong post een foto op Twitter van een vel papier op de deur van een café in Melbourne (niet geverifieerd, red.), grote stad in Australië, een land dat een zeer strikt coronabeleid voerde (en in vergelijking met andere landen nog steeds voert).

‘Excuses. Aan de ongevaccineerden en de gedwongen gevaccineerden: vorig jaar wisten we nog niet dat de injectie de transmissie van corona  NIET STOPT.’ Daaronder staat: ‘Het beschermt anderen NIET. Nu weten we het. We hebben ons vergist door jou/u te buiten te sluiten.

Tribunalen

Is dat genoeg? Of ligt het net iets genuanceerder, en is het voor een café of winkel wel oké om zoiets te plaatsen, …en daarmee de kous af, vergeven en vergeten? En politici? Zij konden toch immers weten wat er aan de hand was, en daar direct op reageren? Zijn tribunalen voor hen op zijn plek, zoals ook FvD-KamerlidPepijn van Houwelingen begin dit jaar liet blijken? Zijn er ook alternatieven?

“Er komen tribunalen!” Maar wat zijn dat eigenlijk en waarom zijn ze nodig?

Weten

Laten we een pandemie-amnestie afkondigen‘ schreef econome Emily Oster de laatste dag van oktober in The Atlantic.’Wie de geschiedenis vergeet, is gedoemd die te herhalen, luidt het gezegde. Maar in het verleden blijven hangen kan leiden tot een repetitieve zwartgallige loop.

Verstandig? Vanuit het Twitter account ‘No Covid Amnesty’ is onderstaande tweet afkomstig: ‘We wisten het WEL, en hier is het bewijs’ een bericht dat gepaard gaat met een aantal artikelen van maart en april 2020.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.