OMT adviseert verlenging huidige coronamaatregelen

OMT adviseert verlenging huidige coronamaatregelen

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert de coronamaatregelen niet verder te versoepelen. Eind oktober komen de leden van het OMT weer bij elkaar, voordat het demissionair kabinet begin november naar buiten zal treden met nieuwe besluiten.

Het advies van het OMT om door te gaan met de huidige maatregelen is ingegeven door tegenvallende prognoses. Het adviesorgaan voorziet een hogere R-waarde. B0vendien voorzien ze in de herfst en wintermaanden meer coronabesmettingen en ziekenhuisopnames. Daar komt nog bij dat de zekerheid van de prognoses als onzeker wordt beschouwd. Dat zorgt er volgens een verklaring van het OMT voor dat het niet verstandig is om maatregelen los te laten.

Als er niet verder wordt versoepeld en het aantal contacten hetzelfde blijft, komen er mogelijk tot 400 mensen op de intensive care terecht, meldt het OMT. Worden maatregelen echter losgelaten dan verdubbelt dat aantal.

De aankondiging van het OMT duidt er onder meer op dat het gebruik van het coronatoegangsbewijs zal worden verlengd. De maximale capaciteit voor evenementen zal 75 procent blijven. Daarentegen zal het bewijs van herstel van corona langer geldig zijn. Momenteel is dat een half jaar, maar dat zal worden verlengd tot een jaar.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.