Ondernemer wil niet handhaven op coronapas en krijgt dwangsom opgelegd

Ondernemer wil niet handhaven op coronapas en krijgt dwangsom opgelegd

Komende zaterdag is het dan zover: wie naar het theater, bioscoop of café wil moet een coronapas laten zien. Horeca-ondernemers zien hun gastvrijheid aan banden gelegd, vrezen voor minder omzet en twijfelen of handhaving mogelijk is. Khalid Oubaha, eigenaar van diverse kroegen, restaurants en clubs, meldde eerder op Facebook dat hij de coronapas niet zal handhaven. Dat kwam hem duur te staan.

De ondernemer sprak zich eerder uit tegen de coronapas, zoals onlangs nog bij Op1, en gaf op Facebook aan dat hij er niet op wou handhaven.

Dat leverde hem een dwangbevel op, zo laat hij op Twitter zien

Oubaha krijgt veel steun: ‘Onrechtmatig. Dit is wet WPG waarbij dergelijke bevoegdheid expliciet bij burgemeester Bruls ontnomen is. Of is onzin of het is machtsmisbruik,’ reageert een twitteraar onder de naam Newo Judicial.

Tisjeboy Jay laat zien hoe hij op het terras wil zitten: met een QR-code met middelvinger. Op onderstaand filmpje laat hij zien hoe een sociaal bewuste horecagast in gesprek gaat met een BOA: “Jij vordert mijn QR,maar ik vorder mijn moreel kompas. Stop hiermee.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.