Onderzoek naar misbruik prins Andrew gestaakt

Onderzoek naar misbruik prins Andrew gestaakt

De Londense politie stopt het onderzoek naar prins Andrew en Jeffrey Epstein. Het lid van het Britse koninklijk huis wordt verdacht van misbruik van Virginia Giuffre. De destijds 17-jarige Amerikaanse zou als seksslaaf van Jeffrey Epstein de wereld hebben rondgereisd en in die tijd ook seks hebben gehad met prins Andrew. Jeffrey Epstein overleed in 2019 in gevangenschap.

De Londense politie had eerder onderzoek in 2019 al gestaakt maar omdat Giuffre in een huis in Londen zou zijn misbruikt door de Britse prins, was de zaak weer opgepakt. De woning waar het plaats zou hebben gevonden was van Epsteins compagnon Ghislaine Maxwell.

Wegens gebrek aan bewijs stopt het onderzoek en voorlopig is daarmee de aanklacht tegen Andrew gestrand. Dat wil niet zeggen dat de zoon van koningin Elizabeth rustig kan gaan slapen. Zijn naam duikt met regelmaat op in de zaak Epstein en dat onderzoek gaat door in de Verenigde Staten. De Londense politie geeft aan niet over de autoriteit te beschikken om verder te gaan met de zaak. Als Amerikaanse diensten echter vragen om documenten of aanwijzingen dan zal het die geven.

Prins Andrew is een van de kopstukken in de zaak Epstein. Jeffrey Epstein werd in 2019 wereldnieuws. De zakenman en lobbyist werd beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. Opvallend kenmerk van de zaak Epstein is de betrokkenheid van vele bekende en rijke mensen. Onder meer oud-president Bill Clinton, Bill Gates en Woody Allen hadden nauw contact met hem. Zijn privé vliegtuig stond ook wel bekend als de ‘Lolita Express’, naar het controversiële boek ‘Lolita’ van de schrijver Vladimir Nabokov.

Door zich naar zijn eiland te begeven en seks te hebben met minderjarigen werden de betrokkenen, waaronder velen met geld en aanzien, chantabel. Dat gaf Epstein veel macht. Dat zou ook de reden zijn geweest dat hij een eerdere veroordeling in 2008 voor het grootste deel thuis mocht uitzitten. Over zijn dood gaan veel verhalen de ronde. Volgens officiële berichten pleegde hij zelfmoord in zijn cel. Anderen vinden dit echter onwaarschijnlijk en spreken van moord.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.