Onderzoek wijst uit: cannabiscomponenten werken goed tegen Corona

Onderzoek wijst uit: cannabiscomponenten werken goed tegen Corona

Componenten van Cannabis zijn mogelijk goed in te zetten tegen het coronavirus, beweren onderzoekers van de Oregon State University. Hoewel het onderzoek niet direct is toegepast op mensen, ‘werken ze mogelijk ter preventie en als behandeling van corona,’ aldus wetenschapper Richard van Breemen.

Twee moleculen van cannabis, cannabigerolzuur (CBGA) en cannabidiolzuur (CBDA), tonen hoopvolle resultaten in de bestrijding van het coronavirus. Amerikaans onderzoek wijst uit dat de onderdelen van de cannabisplant zich hechten aan de spike-eiwitten van het virus. Bovendien zorgden ze ervoor dat de aanval van het virus gedeeltelijk geblokkeerd wordt. Het onderzoek is uitgevoerd in een laboratorium en is nog niet op mensen getest. Van Breemen van het Oregon State’s Global Hemp Innovation Center ziet daar echter geen verdere problemen. “De componenten kunnen oraal worden toegediend en hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik,” merkt hij op.

Op Twitter zijn de reacties verdeeld: mensen die voorstander  van (medicinaal) cannabisgebruik zijn, juichen het toe. Anderen reageren bezorgd: ‘Is dit slim om nu de wereld in de slingeren nu zoveel jongeren het geestelijk en sociaal zo lastig hebben???’ aldus Sascha Gerdsen. Velen kiezen tot slot voor een vrolijke noot. Sander van Dam schrijft: ‘Geen prikkies maar stickies dus.’

Bros Hub doet ook een duit in het zakje en zegt: ‘Ik stel voor een wietverplichting in plaats van een vaccinatieverplichting in te voeren. Voordat je de kroeg in mag even testen of je wel stoned genoeg bent.

Het commentaar van comedian Jimmy Dore is een stuk serieuzer. Hij wijst op een eerder bericht van het (zaken)magazine Forbes van eind december. De kop van dat artikel luidt: ‘Pfizer zet in op medische cannabis met een aankoop van 6.7 miljard.’ Met de berichtgeving van vandaag in gedachten ziet hij een duidelijk verband tussen het positieve onderzoek dat de media haalt en de eerdere beweging van de farmagigant richting de cannabissector. Hij becommentarieert het daarom op sarcastische toon: ‘En dan zomaar uit het niets: medische cannabis kan corona genezen.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.