Onderzoekers testen biometrische herkenning van pasgeborenen voor vaccinaties

Onderzoekers testen biometrische herkenning van pasgeborenen voor vaccinaties

In de VS wordt al een tijdje gewerkt – en uit onderzoek en rapporten blijkt dat het al flink vordert – om een ​​’effectief niveau’ van het verzamelen van biometrische gegevens van mensen te bereiken. Dit, vanaf het moment dat ze geboren zijn.

Het doel is ervoor te zorgen dat pasgeboren baby’s en jonge kinderen worden geïdentificeerd en gecontroleerd voor gezondheidsdoeleinden, zoals vaccinatie.

Een recent klinisch onderzoek naar hoe dit gaat met technologie die nu beschikbaar is, is gepubliceerd door de Amerikaanse National Library of Medicine.

Het werd uitgevoerd door de University of California San Diego – en de Universidad Autonoma de Baja California en Hospital Central in Mexico, beide in de stad Tijuana.

De studie merkt op dat terwijl volwassenen relatief gemakkelijk worden “verwerkt” door biometrische technologie, hetzelfde niet geldt voor zeer jonge mensen. Een probleem dat moet worden opgelost, in een wereld die volgens de auteurs van het onderzoek “in het algemeen” vraagt ​​om het gebruik van biometrie.

De niet-gerandomiseerde studie omvatte 500 kinderen in Mexico, gevolgd gedurende een periode van meer dan twee jaar van 2017 tot 2019, en van deze kinderen en pasgeborenen werden vingerafdrukken genomen om te voorzien in wat bekend staat als longitudinale (waarneming van veranderingen in de loop van de tijd in groepen proefpersonen) biometrische gegevens en systeemherkenning.

Uit de studie bleek dat de nauwkeurigheid van biometrische verificatie 77 procent succes had voor baby’s tot drie dagen oud, met behulp van de True Accept Rate (TAR), terwijl het steeg tot 96 procent voor vier dagen oude baby’s en ouder.

Toen de methode de hoogst gerangschikte matchscore was, gingen deze cijfers omhoog naar respectievelijk 86 en 97 procent nauwkeurigheid.

En hoewel de baby’s en peuters die voor het onderzoek werden gevolgd, ‘uitbesteed’ waren, d.w.z. Mexicaans, werd het biometrische apparaat dat voor het onderzoek werd gebruikt, ontwikkeld aan de Universiteit van Californië in San Diego.

En nu met deze “optimistische” resultaten, zouden degenen achter het apparaat het niet erg vinden om wat mogelijkheden voor het genereren van inkomsten te creëren..

Om het te commercialiseren, werken de onderzoekers samen met “goeroes” NEC die vingerafdrukken nemen – een bedrijf dat zichzelf vreemd genoeg adverteert als een bedrijf dat “een betere wereld orkestreert”.

En om het gebruik van het apparaat te rechtvaardigen, wendden de onderzoekers zich tot de VN:

“(…) deze gegevens suggereren dat een hoge-resolutie beeldvormingstechniek in de vrije ruimte de laatste leemte kan opvullen voor universele biometrie voor alle bevolkingsgroepen, zoals vereist door Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 16.9 van de Verenigde Naties.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.