‘Onze mensen zijn geen vee’: president van Costa Rica schaft verplichting COVID-prik af

‘Onze mensen zijn geen vee’: president van Costa Rica schaft verplichting COVID-prik af

‘Costa Ricanen zijn geen vee dat je met een stuk hout slaat en forceert om gevaccineerd te worden’, verklaarde de nieuwe president Rodrigo Chaves. De onlangs verkozen president van Costa Rica heeft woensdag het verplichten van COVID-“vaccins” en mondkapjes in het land afgeschaft. Daarnaast heeft hij verplichte vaccinaties als in strijd met belangrijke wetenschappelijke aanbevelingen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) bestempeld.

“Vanaf vandaag zijn de vaccins niet verplicht”, kondigde president Rodrigo Chaves Robles aan tijdens een persconferentie op 3 augustus. “En daarom is elke actie die wordt ondernomen tegen iedereen die niet wil worden ingeënt, een actie die in strijd is met de wet.”

Chaves ondersteunde zijn bewering door een verklaring van de WHO uit april 2021 naar voren te halen, waarin stond dat “vaccin”-mandaten “de vrijheid en individuele autonomie belemmeren” en dat “men het welzijn van de gemeenschap in evenwicht moet brengen met individuele vrijheden.”

Verlopen voorwaarden
Hij noemde de verplichte vaccins tevens een schending van de Costa Ricaanse wet, aangezien, zoals hij opmerkte, de leden van Costa Rica’s Nationale Vaccinatie- en Epidemiologiecommissie (CNVE) onder verlopen voorwaarden functioneerden toen ze de prik-verplichtingen uitvaardigden, waardoor al hun eerdere acties gedurende deze periode “ongeldig” zijn.

In oktober 2021 kondigde Costa Rica aan dat het zou beginnen met het implementeren van een prikverplichting om niet-essentiële bedrijven te betreden, waaronder restaurants, winkelcentra, sportscholen en hotels. De prik was ook vereist voor alle ambtenaren, en particuliere bedrijven mochten het ‘vaccin’ ook voor hun werknemers verplicht stellen.

Verplichte prik voor kinderen
Costa Rica werd het eerste land ter wereld, in november 2021, dat COVID-prikken voor kinderen verplicht stelde. Het besluit kwam slechts een week nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) haar goedkeuring had gegeven voor het toedienen van het COVID-19-vaccin van Pfizer aan kinderen van 5 tot 11 jaar, ondanks beperkte veiligheidsgegevens en een vrijwel onbestaande behoefte. De Costa Ricaanse regering citeerde de FDA-goedkeuring in haar aankondiging van het mandaat.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.