Oprichter Greenpeace: “Er is geen klimaatnoodsituatie”

Oprichter Greenpeace: “Er is geen klimaatnoodsituatie”

Patrick Moore stelt dat Greenpeace werd gekaapt door politiek links. De mede-oprichter van de invloedrijke milieubeweging stelt ook dat de oorspronkelijke roep om vrede van de agenda is verdwenen, dat fondsenwerving de overhand heeft gekregen en dat het Intergovernmental Panel on Climate Change [IPCC] ‘geen wetenschappelijke organisatie’ is. 

Moore is niet de eerste die vraagtekens stelt bij de Groene Agenda en de integriteit van NGO’s bij de uitrol ervan. Omdat hij aan de wieg stond van de iconische milieustrijdersclub, wegen zijn woorden echter ineens een stuk zwaarder.

Mens als vijand

Reeds in 1986 verliet hij de organisatie. Ruim dertig jaar later blijkt uit een e-mail wat hem dwars zit. ‘Het IPCC huurt wetenschappers in om hen te voorzien van ‘informatie’ die het verhaal van de ‘klimaatnoodsituatie’ ondersteunt.’ Ook zegt hij: ‘Veel [zogenaamde] ‘milieu’-leiders zeiden dat ‘de mensen de vijanden van de aarde zijn, de vijanden van de natuur’. Ik kon niet accepteren dat de mens de enige slechte soort zou zijn. Dit lijkt teveel op ‘erfzonde’, dat mensen met het kwaad geboren worden, maar dat alle andere soorten goed zijn, zelfs kakkerlakken, muggen en ziektes.’

En de Ijsbeer… De zielige ijsbeer die, hopeloos zwemmend tussen de ene en de andere smeltende ijsschots, niet zou overleven. Wie wil er dan niet als de donder doneren om die schattige beer te redden? ‘In feite is de ijsbeerpopulatie toegenomen van 6.000 à 8.000 in 1973 tot 30.000 à 50.000 nu. Dit is een vaststaand feit,’ schrijft Moore.

Groepsdenken

De wetenschapper hekelt de Milieu Apocalyps die massaal wordt afgekondigd door mensen die er ofwel goed geld aan verdienen of er daadwerkelijk in geloven. Over dat laatste zegt hij a la Desmet: ‘Ik geloof dat de menselijke bevolking altijd kwetsbaar is geweest voor mensen die onheil voorspellen met valse verhalen. Dit wordt [aangeduid als] ‘kuddementaliteit’, ‘groepsdenken’ en ‘sektegedrag’. Mensen zijn sociale dieren met een hiërarchie, en het is het makkelijkst om een hoge positie te verwerven door angst en controle te gebruiken.’

Bovenstaande en veel meer is te lezen in een Nederlandstalig artikel van The Epoch Times. Dateert van drie weken geleden weliswaar, wellicht is het al bekend, maar zo niet, dan hierbij alsnog de kans om het uitgebreide stuk te lezen.

EXCLUSIEF: Voormalig Greenpeace-oprichter Patrick Moore zegt dat klimaatverandering gebaseerd is op valse verhalen

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.