Oud-NOS-directeur haalt uit naar Kaag: ‘D66-religie bij het vuilnis zetten’

Oud-NOS-directeur haalt uit naar Kaag: ‘D66-religie bij het vuilnis zetten’

  • 22/02/2023

D66-leider Kaag was maandagavond te gast bij Khalid & Sophie om te praten over Diepenheim, waar ze werd opgewacht door demonstranten met fakkels.

“Ik ga niet uitleggen waarom mensen daar met fakkels staan. Ik wil wel graag weten wat hen bezielt, hoe we de oplossingen beter kunnen uitleggen,” zei Kaag. “Hoe we de moeilijke keuzes samen kunnen bespreken. Maar dan moet je wel openstaan voor een gesprek.”

“En ik denk dat daar op zo’n moment helaas geen enkele basis voor is. Dat is jammer,” vervolgde ze.

Maar wel weglopen

Minister Kaag zei dat over D66 vaak wordt gezegd dat de partij polariseert. “Dan denk ik: nee, we agenderen over thema’s zoals stikstof en de klimaataanpak, waar andere politieke partijen sinds jaar en dag hebben weggekeken of hebben gedaan alsof het allemaal niet zo belangrijk was. Maar het is superbelangrijk.”

Op Twitter schrijft ze: “In Nederland luisteren we naar elkaar. Overbruggen we onze verschillen met een goed gesprek. Dat blijf ik onverminderd doen.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Maar wel weglopen uit vak K als volksvertegenwoordigers iets zeggen wat je niet bevalt. ‘Goed gesprek’? Laat me niet lachen.”

D66-religie bij het vuilnis zetten

“Wie zijn toch die mensen? U praat alleen met mensen wier ideeën u aanstaan. Iedereen die u niet aanstaat, wordt verketterd, uitgesloten en gedemoniseerd. Dat is wat fascisten doen,” stelt neuroloog Jan Bonte.

“Sommige verschillen zijn niet overbrugbaar met een goed gesprek. Mensen gaan het niet opeens prima vinden dat ze hun bedrijven op valse gronden moeten sluiten omdat er iemand een goed gesprek met ze heeft gevoerd,” merkt Sander van Dam op.

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing haalt uit: “Het gaat erom dat de achteruitgang door het D66-beleid wordt gestopt. Dat we weer openstaan voor wetenschappelijke inzichten en de D66-religie bij het vuilnis zetten.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.