Oudere man uit Shanghai ventileert zijn woede na strikte lockdown van twee maanden (video)

Oudere man uit Shanghai ventileert zijn woede na strikte lockdown van twee maanden (video)

Shanghai, het financiële centrum van China, komt dichter bij een gefaseerde heropening na twee maanden van COVID-19-lockdown. In de afgelopen maanden heeft het ‘nul-COVID’-beleid haar 25 miljoen inwoners thuis opgesloten.

Agelopen vrijdag, 27 mei, deelde een 74 jaar oude man uit Shanghai een video via sociale media waarin hij zijn frustratie uit. Hij zegt dat 70 dagen in isolatie hem veel fysieke en mentale pijn heeft gebracht: “dubbele druk, dubbele marteling”, aldus dus de man. Hij benadrukte dat niet Covid19 mensen doet lijden, maar dat ‘bepaalde mensen’ dit doen. “Het is niet Delta, het is niet Omicron, het zijn ‘mensen’ die ons doen lijden!”

Hij doet in zijn video ook een oproep: “Iedereen die zich hetzelfde voelt, laten we dit vastleggen en laten we de volgende generatie vertellen dat deze situatie niet herhaald mag worden!”

In onderstaande video wordt ook verteld dat deze man niet de enige is die zijn ongenoegen, – zacht uitgedrukt-, uit. Vele bewoners van Shanghai deelden deze woede en deelden hun frustratie tevens middels video’s en berichten op sociale media. Zij struggelden naast de fysieke en mentale pijn ook met voedseltekorten en een tekort aan medische middelen.

Op de video is te zien hoe bewoners ook hun ongenoegen uitten door op hun balkon en uit hun raam op potten en pannen te slaan.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.