Partijdiscipline: geen vlees meer voor de Groenen in kanton Genève

Partijdiscipline: geen vlees meer voor de Groenen in kanton Genève

Politici van de Groenen in het kanton van Genève mogen op recepties, tijdens parlementszittingen en andere bijeenkomsten geen vlees meer eten. Dat werd besloten op een partijcongres. Lokale politici van het GroenLinks van de Alpen moeten een gedragsverklaring ondertekenen.

Een extreme vorm van inmenging in het dagelijks leven, kan men zeggen. Het was niet het enige dat ter sprake kwam, eenzelfde voorstel betrof een verbod op alcohol. Maar dat werd weggestemd. Het idee dat vleesconsumptie de grote boosdoener is van klimaatverandering, leeft enorm onder de Groenen.

Daarom moeten ze ook de daad bij het woord voegen en het goede voorbeeld geven, vonden vele partijleden. De bitterballen, of de Zwitserse variant daarvan, moeten ze aan zich voorbij laten gaan (de Zwitserse kaasfondue is een uitstekend alternatief, is wellicht de gedachte. Zie foto). Er is geen plaats in de partij voor mensen die zich daar niet in kunnen vinden.

Opgediend

Of misschien toch wel. Het is namelijk nog niet duidelijk of de soep/het vlees zo heet wordt gegeten als het wordt opgediend. Het landelijke partijbestuur wil het keurslijf niet. In juli zal het nog eens in stemming worden gebracht.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.