Persbericht Controle Verkiezingen: Grove onregelmatigheden bij telproces!

Persbericht Controle Verkiezingen: Grove onregelmatigheden bij telproces!

Vier samenwerkingsverbanden (Police for Freedom, Samen voor Nederland, Voorwaarheid en Ik, De Burger) sloegen samen met hun achterban de handen ineen om controles uitvoeren op de verkiezingen van 15 maart. Ze wilden dit op een aantal manieren gaan doen, onder andere via controle-activiteiten bij de stembureaus en via controles van de uiteindelijke tellingen. Uit een persbericht van vandaag, één dag na de verkiezingen, wordt pijnlijk duidelijk wat de noodzaak van een dergelijk initiatief is, waar de helpdesk hiervan overspoeld is met meldingen van controleurs.

Zo staat er:

“In ca. 15% van de stembureaus waren controleurs aanwezig. De helpdesk is gisteravond overstelpt met meldingen van waarnemers, die ernstig gehinderd werden in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Volgens de Kieswet en publicaties van de Rijksoverheid staan deze controleurs echter volledig in hun recht.”

Ook wordt gespecificeerd hoe de controleurs werden gehinderd in het uitvoeren van de controles:

“Waarnemers werden extreem beperkt in hun rechten. Zo kwamen meldingen binnen, dat controleurs geen foto’s mochten maken, weigerden voorzitters onrechtmatigheden op te nemen in het proces-verbaal en één waarnemer heeft onder dwang foto’s van het proces-verbaal van haar telefoon moeten verwijderen.”

En het wordt nog erger:

“Drie controleurs van 59, 65 en 70 in Rotterdam zijn zelfs door handhavers onheus bejegend en door de politie verwijderd. Daarnaast zijn in verschillend bureaus niet-vergrendelde stembussen geconstateerd.”

Trek zelf je conclusie..

Lees hieronder het gehele persbericht van Controle Verkiezingen.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.