Peter Pannekoek gaat in op uitnodiging Lange Frans

Peter Pannekoek gaat in op uitnodiging Lange Frans

Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren: het lijkt erop dat zowel Peter Pannekoek als Lange Frans beide facetten beheersen. De cabaretier deed onlangs een paar scherpe uitspraken over de rapper. Die reageerde met: ‘De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTube-kanaal. Ik zie je wel als ik je zie.’ Dat moment zal binnenkort plaatsvinden, want Pannekoek is binnenkort te gast in de podcast van Frans.

Pannekoek had een groot podium op oudjaarsavond: op NPO1 mocht hij de traditioneel goed bekeken oudejaarsconference verzorgen. Hij richtte daarin zijn peilen onder andere op Lange Frans: ‘Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima. Maar ik vind ook in de toekomst, als je ergens last van hebt, dan ga je niet naar het ziekenhuis. Dan ga je naar dokter Lange Frans. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo’s.’ Om vervolgens toe te voegen: ‘Lange Frans, de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terug hoort.”

De rapper staat niet alleen bekend om zijn muziek maar krijgt ook veel aandacht vanwege zijn uitgesproken mening over politiek beleid en maatschappelijke trends. De laatste jaren zetten verschillende media hem herhaaldelijk weg als ‘complotwappie’. Zijn YouTube kanaal werd eind 2020 verwijderd door het social media platform wegens het uiten van voor het techbedrijf controversiële meningen.

Meer dan een jaar geleden zette Arjen Lubach in het programma Zondag met Lubach de rapper weg als ‘gekkie’ in het item De Fabeltjesfuik. Lange Frans reageerde destijds op de vraag of hij met Lubach in gesprek zou willen gaan met: “Dat zal hij nooit mogen van mensen die zijn rekening betalen.” Daarnaast zei hij: “Hij komt niet, maar áls hij komt, dan kunnen we in gesprek gaan.” Dat gesprek is er nooit gekomen. Een dialoog tussen Pannekoek en Frans lijkt wel plaats te gaan vinden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.