Pfizer boekt recordwinst dankzij Nederlandse belastingtrucs

Pfizer boekt recordwinst dankzij Nederlandse belastingtrucs

‘De winst van Pfizer over 2021 kwam vooral terecht bij een holding gevestigd in een lelijk kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel, waar bijna alle dochters buiten de VS onder vallen. Dankzij het coronavaccin en omdat het maar 9,3 procent belasting betaalt, boekte die holding een recordwinst van 21,6 miljard dollar.’

Bovenstaande mededeling is afkomstig van de nieuwsbrief van Follow the Money. Dat platform onderzocht de boekhouding van de farmaceutische gigant. Journalist Henk Willem Smits kwam tot de conclusie dat het Nederlandse belastingklimaat voor multinationals en brievenbusfirma’s Pfizer geen windeieren legt. Het boekte over 2021 een recordwinst van bijna 22 miljard dollar.

Lees het artikel hier. Het bevindt zich achter een betaalmuur, maar wie een proefabonnement aangaat (een maand gratis), kan het alsnog lezen en zich informeren over alle details van de belastingconstructie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.