Pfizer coronavaccin schadelijk voor kwaliteit sperma

Pfizer coronavaccin schadelijk voor kwaliteit sperma

De beweeglijkheid en concentratie van sperma gaat achteruit in de drie maanden na vaccinatie met het Pfizer mRNA. Dat blijkt uit een onderzoeksartikel in Andrology.

De zogeheten TMC (total motile count, de beweeglijkheid van sperma) en concentratie van sperma gaat met zo’n vijftien a twintig procent achteruit in de drie maanden na vaccinatie met Pfizer. Het onderzoek is goedgekeurd door Andrology. Het nieuwsbericht op Wiley.com geeft aan dat het artikel nog redactie behoeft, maar een voorlopige pdf is al in te zien.

Lange termijn

Zoals het goed onderzoek betaamt, staat het artikel vol berekeningen die voor de leek ingewikkeld zijn te begrijpen. Een globale verkenning echter laat een paar cruciale cijfers zien. De achteruitgang van concentratie en beweeglijkheid van sperma ligt tussen de vijftien en twintig procent. Het onderzoek geeft ook aan dat de kwaliteit zich na drie maanden weer herstelt.

Het artikel is opgedeeld in een sectie onderzoeksmethoden, uitkomsten, een samenvatting en conclusie. Dat maakt dat ook de niet-wetenschappelijk onderlegde lezer er wijs uit kan. Een kortdurende achteruitgang is aangetoond door het wetenschapsteam. ‘De prognose voor de lange termijn blijft goed,’ geeft de rapportage tegelijkertijd aan.

Het is interessant om onderzoek naar de gevolgen van coronavaccinaties op de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen te blijven volgen. Twitter is daar niet de meest geschikte plek voor, gezien de recente geschiedenis van verbannen accounts en berichten van onder meer dr. Robert Malone, en nu ook Andrew Bostom. Twitter verwijderde zijn profiel na het delen van bovenstaande onderzoeksresultaten.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.