Pfizer geeft in verklaring toe dat het nieuwe Covid-mutaties heeft ‘ontworpen’

Pfizer geeft in verklaring toe dat het nieuwe Covid-mutaties heeft ‘ontworpen’

Pfizer gaf vrijdag toe dat het therapieresistente varianten van Covid-19 heeft “ontworpen” om haar ‘antivirale drug’ te testen. De bekentenis ondersteunt gedeeltelijk eerdere beweringen van een leidinggevende van het bedrijf die een undercoververslaggever vertelde dat Pfizer het virus opzettelijk ‘muteerde’ om ‘preventief nieuwe vaccins te ontwikkelen’.

In een verklaring op haar website zei Pfizer dat het “gain of function gericht evolutieonderzoek heeft uitgevoerd”, verwijzend naar de praktijk van het versterken van het vermogen van een virus om mensen te infecteren en het proces van het selecteren van ‘gewenste’ eigenschappen van een virus te reproduceren.

De farmaceutische gigant zei echter dat het de spike-eiwitten van nieuwe coronavirusvarianten combineerde met de oorspronkelijke stam om zijn vaccins te testen, en dat het mutaties van het virus creëerde om Paxlovid, haar antivirale geneesmiddel, te ’testen’.

“In een beperkt aantal gevallen.. kan een dergelijk virus worden gemanipuleerd om de beoordeling van antivirale activiteit in cellen mogelijk te maken”, zei het bedrijf, eraan toevoegend dat dit werk werd uitgevoerd in een beveiligd laboratorium. Het werk was ook gericht op het creëren van “resistente stammen van het virus”, voegde het eraan toe, en beschrijft een proces dat algemeen wordt opgevat als onderzoek naar ‘gain of function’.

Schokkende beelden Project Veritas: Pfizer-topman onthult geheime plannen voor COVID-mutatie

De verklaring van Pfizer kwam twee dagen nadat Jordon Trishton Walker, een leidinggevende die betrokken was bij de mRNA-divisie van het bedrijf, een undercoververslaggever vertelde dat het bedrijf manieren aan het “verkennen” was om “Covid te muteren, zodat we nieuwe vaccins konden creëren en preventief kunnen ontwikkelen.” Walker zei dat wetenschappers overwogen om apen met het virus te infecteren, die dan “elkaar zouden blijven besmetten”.

“Van wat ik heb gehoord, zijn ze [Pfizer-wetenschappers] het aan het optimaliseren, maar ze opereren langzaam, omdat iedereen erg voorzichtig is”, legde hij uit. “Ze willen natuurlijk niet te veel versnellen. Ik denk dat ze het ook gewoon proberen te doen als een verkennend iets, want je wilt duidelijk niet adverteren dat je toekomstige mutaties aan het uitzoeken bent.

De verklaring van Pfizer maakt geen melding van het vermeende plan om apen te infecteren, maar legt uit dat al het werk aan levende virussen in vitro wordt uitgevoerd, dat wil zeggen in reageerbuizen of andere laboratoriumapparatuur.

Walker kreeg voor de camera te horen dat hij sprak met een journalist van Project Veritas, een medium dat bekend staat om haar geheime camera-operaties. Nadat hij dit had gehoord, stond Walker erop dat hij loog om indruk te maken op zijn date, voordat hij probeerde een iPad te stelen van James O’Keefe, CEO van Project Veritas.

NU.nl was er als de kippen bij om haar ‘betrouwbare factcheck’ uit te voeren en stelde dat wat Project Veritas aan het licht stelde ‘onjuist is’. Lees hier haar ‘welgevormde’ onderbouwing, die het nodige entertainment biedt.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.