Podcasthost na twitterstorm rond Gideon van Meijeren: ‘Zowel media als politiek toonden ware gelaat’

Podcasthost na twitterstorm rond Gideon van Meijeren: ‘Zowel media als politiek toonden ware gelaat’

‘Zowel media als politiek toonden hun ware gelaat door kritische stemmen te cancelen op basis van leugens.’ Aldus Steven Arrazola de Oñate. De Host van podcast Compleetdenkers reageert op de twitterstorm die politicus Gideon van Meijeren en hemzelf ten deel vielen na hun gesprek.

Het zal weinig mensen ontgaan zijn, maar voor diegenen die nog niet weten waar het om draait: Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor de FvD, was te gast bij Steven Arrazola de Oñate. Op een bepaald moment knipte Marina Meeuwisse wat in een fragment en zette het op Twittter.

Zo kwam er een beeld naar voren waarbij Gideon (in verdekte termen uiteraard, de ‘hondenfluitjes’ zijn immers alleen voor de goede verstaander) opriep tot een bestorming van de Tweede Kamer. In werkelijkheid pleitte Van Meijeren echter voor een fluwelen revolutie.

Kwalijk, want misleidend, maar niet uitzonderlijk. Dat de NOS het bericht echter overnam, gevolgd door andere media en politici (waaronder de premier en vice-premier), is echter alarmerend te noemen. Want hoe zit het met het checken van bronnen? Wie nam er de moeite om het gehele gesprek eens goed te beluisteren? Waar was de desinformatie-antenne gebleven?

Ware gelaat

Rectificatie volgde later alsnog, her en der en schoorvoetend, maar kon het kwaad dat geschied was niet meer herstellen. Althans, zo ziet de FvD het. De gang van zaken vanuit hun perspectief én de gewraakte tweets en fragmenten zijn hier te bekijken.

De gastheer plaatste een reactie op Twitter. In navolging van wat velen onlangs na de Icke-affaire opmerkten, zegt hij: ‘Zowel media als politiek toonden hun ware gelaat door kritische stemmen te cancelen op basis van leugens.’

Ironisch

Het gehele gesprek is hieronder te bekijken. Ironisch genoeg haalt Van Meijeren een aantal voorbeelden aan waarbij hij en zijn partij in een kwaad daglicht worden gesteld door middel van montagetrucs en verdraaiingen. Hij kan de affaire rond de vermeende parlementsbestorming nu toevoegen aan een rij anekdotes.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.