President Brazilië: Kinderen moeten gevaccineerd zijn om overheidssteun te ontvangen

President Brazilië: Kinderen moeten gevaccineerd zijn om overheidssteun te ontvangen

De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft dinsdag aangekondigd dat de COVID-19-injectie verplicht zal zijn voor kinderen als ouders overheidssteun willen blijven ontvangen.

Lula deed de verklaring tijdens de inhuldiging van de oogheelkundige en diagnostische afdelingen van het Super Carioca Health Center in Benfica, Rio de Janeiro.

“De Bolsa Família komt terug met iets belangrijks; het komt terug met voorwaarden. De kinderen moeten op school zijn. Als ze niet naar school gaan, verliest de moeder de uitkering”, zei Lula, verwijzend naar het social welfare program dat onder Jair Bolsonaro werd stopgezet.

“De kinderen moeten gevaccineerd worden. Stel dat ze geen vaccinatiebewijs hebben. Dan verliest de moeder de uitkering.”

Lula zei dat het vaccinmandaat van de overheid voor het algemeen belang zou zijn, ook al betekent dit dat burgers 10 of 50 vaccins nemen.

“In godsnaam, we mogen niet zo onwetend zijn dat we denken dat het niet de moeite waard is om gevaccineerd te worden”, zei hij.

“Ik blijf mezelf afvragen wat voor liefde deze moeder voor haar kinderen heeft, dat ze niet voor ze zorgt op het belangrijkste moment waarop ze gevaccineerd kunnen worden en een meer delicate ziekte in hun leven kan voorkomen”, vervolgde Lula. .

“We kunnen niet aarzelen; we kunnen niet spelen. Het is een kwestie van wetenschap,’ zei hij, ogenschijnlijk de bergen aan bewijs negerend dat de experimentele mRNA-injectie niet alleen ondoeltreffend is, maar ook kan leiden tot een aantal nadelige neurologische en cardiovasculaire bijwerkingen.

“Als er tien COVID-vaccins zijn, of 50 om te nemen, zal ik er zoveel nemen als nodig is, want ik hou van mijn leven. Ik denk dat iedereen de plicht heeft jegens het leven van hun kinderen, ze [te vaccineren] op de juiste leeftijd, daarom zeggen ze dat de Bolsa Família terugkomt,” zei Lula.

De aankondiging markeert een belangrijke beleidsomkering sinds Bolsonaro, die aftrad na een controversiële verkiezing in november, het COVID-vaccinmandaat verwierp.

Ondertussen vloog Lula op vrijdag naar Washington D.C. om collega-marionettenpresident Joe Biden te ontmoeten voor een bilaterale ontmoeting waarin ze elkaars extreem-linkse beleid prezen.

De twee bespraken naar verluidt ook de arrestatie van Bolsonaro, die nu in Florida woont, voor de rellen in het presidentieel paleis.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.