Prince Charles geeft burgerschap aan Saoedi-Arabische Miljardair in ruil voor donaties aan instelling

Prince Charles geeft burgerschap aan Saoedi-Arabische Miljardair in ruil voor donaties aan instelling

De Londense Metropolitan Police heeft een onderzoek aangekondigd naar een van de liefdadigheidsinstellingen van Prince Charles. Dit, nadat verschillende de media de instelling ervan beschuldigden dat het een Saoedische zakenman ‘eer’ en burgerschap heeft aangeboden in ruil voor zeer gulle donaties.

Volgens een rapport van de Sunday Times in september werd de Saoedi-Arabische miljardair Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz in 2016 geridderd met de hulp van Charles’ assistenten, nadat hij geld had gedoneerd aan projecten die werden ondersteund door de oudste zoon en erfgenaam van koningin Elizabeth II.

Die onthullingen waren voor Michael Fawcett, al tientallen jaren een naaste medewerker van de prins, aanleiding om in november af te treden als hoofd van The Prince’s Foundation.

The Met zei woensdag in een verklaring dat het een onderzoek was gestart naar vermeende strafbare feiten onder de Honours (Prevention of Abuses) Act 1925, nadat het Special Inquiry Team een ​​eerdere beoordeling had uitgevoerd “waaronder contact opnemen met personen waarvan wordt aangenomen dat ze over relevante informatie beschikken”.

De politie zei dat ze in het licht van die beoordeling al contact had opgenomen met The Prince’s Foundation en dat de organisatie “een aantal relevante documenten” heeft verstrekt. Er zijn geen arrestaties of ondervragingen geweest als onderdeel van het onderzoek, aldus de verklaring.

In reactie op rapporten van het onderzoek, zei een woordvoerder van Prince Charles dat de “Prince of Wales geen kennis had van het vermeende aanbod van onderscheidingen of het Britse staatsburgerschap op basis van donatie aan zijn goede doelen.”

Clarence House – de officiële koninklijke residentie van Charles – zei eerder dat het “natuurlijk” bereid zou zijn om mee te werken aan elk onderzoek en daarmee de politie te helpen.

Het nieuws over het onderzoek kwam een ​​dag nadat de tweede zoon van de koningin, prins Andrew, de broer van Charles, een financiële schikking had getroffen met Virginia Giuffre over haar rechtszaak. Giuffre had Andrew beschuldigd van seksueel misbruik van haar toen ze een tiener was.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.