Prinses Amalia jariger dan alle andere jarigen: knalfuif met 100 man?

Prinses Amalia jariger dan alle andere jarigen: knalfuif met 100 man?

“Rules for thee but not for me” is een zin die te ronde doet op social media, nadat volgens de Telegraaf een feest met maar liefst 100 gasten plaatsvond ter ere van de verjaardag van Amalia.

De kroonprinses vierde afgelopen zaterdag haar achttiende verjaardag temidden van een ‘doodsgevaarlijke pandemie’. Hoewel een overheidsadvies een limiet van 4 gasten impliceert, voelde het koningshuis zich blijkbaar een uitzondering op deze regel. En terecht zo blijkt, want nadat koning Willem Alexander bij premier Rutte opbiechtte dat het “bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren”, volgden er geen sancties voor de koninklijke familie.

Nadat de Telegraaf vermeldde dat volgens haar bronnen op het feest “zo’n honderd man aanwezig moet zijn geweest”, corrigeerde de Rijksvoorlichtingdienst (RVD) dit naar 21 man. Wat het juiste getal is, blijft in het midden. Het RVD voegde hieraan toe dat “De familie in de overtuiging verkeerde met deze bijeenkomst buiten en met de genomen voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier met de corona-adviezen om te gaan” en dat Amalia’s achttiende verjaardag “een belangrijk moment in haar leven is”. PowNed schreef hierover dat dit “voor de rest van de 18-jarigen in Nederland natuurlijk niet geldt”.

Eerder al was het koningshuis het middelpunt van controversie, nadat de familie in de zomer van vorig met een privéjet op vakantie naar Griekenland ging -wanneer de rest van Nederland braaf thuisbleef en zich aan het advies om niet te reizen hield. Ook doken verschillende foto’s van Willem Alexander en Maxima op waaruit bleek dat zij zich niet aan de welbekende anderhalve meter afstand hielden en tijdens het EK voetbal zelfs de handen van mensen op straat schudden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.