Protest: Miljoenen mensen naar ‘kerstrave’ in huis van Boris Johnson

Protest: Miljoenen mensen naar ‘kerstrave’ in huis van Boris Johnson

Boris Johnson is het middelpunt van politieke controversie, nadat door meerdere bronnen is beweerd dat vorig jaar een kerstfeest met tientallen aanwezigen werd gehouden in zijn residentie op Downing Street. Dit, terwijl miljoenen Britten door de regering werd verteld thuis te blijven en weg te blijven van hun families om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Als protest tegen deze beschuldigingen heeft DJ Jon Mancini een feestelijke rave georganiseerd in het huis van de premier op kerstavond, waarbij al meer dan een miljoen mensen hebben gereageerd op het evenement.

“MASSIVE RAVE IN DOWNING STREET 10. LINE UP”, verklaart de evenementpagina op Facebook, met de mededeling dat “social distancing” niet vereist is.

Hoewel een disclaimer onder aan de pagina stelt dat het evenement “niet echt is” en alleen bedoeld is om de spot te drijven met “Powers that be”, hebben meer dan 442.000 Facebook-gebruikers gezegd dat ze het feest zullen bijwonen, waar nog eens 602.000 hebben zichzelf op ‘geïnteresseerd’ hebben gezet.

“Wist je dat een politiechef in Londen vanwege deze actie al een vergadering heeft gehouden over het verhogen van de beveiliging op kerstavond?”, zei een Facebook-gebruiker, terwijl een ander grapte: “Ik ga ervan uit dat, hoewel we allemaal gaan, we niemand echt vertellen dat het heeft plaatsgevonden, toch?”

Verschillende bronnen hebben de media verteld dat er vorig jaar een kerstfeest heeft plaatsgevonden en een uitgelekte video van voormalig Downing Street perssecretaris Allegra Stratton die een grapje maakte over een feest ging deze maand viraal.

Op de beelden van een repetitie van een persconferentie werd Stratton gevraagd naar een “Downing Street Christmas Party op vrijdagavond”, waarop ze antwoordde: “Is kaas en wijn in orde? Het was een zakelijke bijeenkomst.”

Terwijl zij de collega die de vraag stelde waarschuwde dat de neppersconferentie werd “opgenomen”, voegde Stratton eraan toe: “Dit fictieve feest was een zakelijke bijeenkomst zonder social distancing”, terwijl hij lachte.

Een niet nader genoemde bron vertelde de BBC dat het “fictieve feest” inderdaad plaatsvond en dat “feestspellen werden gespeeld, eten en drinken werden geserveerd en dat het feest tot na middernacht doorging.”

Ondanks het niet-serieuze karakter van de geplande kerstrave, is het momenteel niet bekend of er op kerstavond Britten zullen verschijnen om op het adres van de premier te protesteren.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.