Reclamebord gaat viraal: “Erik en Annemarie krijgen morgen de sleutel, (Omar en Samira niet)”

Reclamebord gaat viraal: “Erik en Annemarie krijgen morgen de sleutel, (Omar en Samira niet)”

  • 04/01/2023

In Eindhoven staat een reclamebord met een wel heel opvallende boodschap. “Erik en Annemarie krijgen morgen de sleutel (Omar en Samira niet). Iedereen verdient een eerlijke kans op een woning. Ongeacht afkomst, seksuele gerichtheid of geloof,” luidt de boodschap.

Sander van Dam deelde op Twitter een bericht met een foto van het frappante reclamebord en schreef het volgende erbij: Hoi @gem_Eindhoven, was “Omar en Samira uit Syrië krijgen morgen met voorrang de sleutel, terwijl Erik en Annemarie minstens 10 jaar op hun beurt moeten wachten” geen toepasselijker tekst geweest?

Schaamteloos

Veel mensen vinden de reclame ongepast, zo laat PVV-leider Geert Wilders eten: “Was het maar waar! Het is helaas precies andersom. Omar en Samira vreten onze verzorgingsstaat leeg, krijgen gratis zorg, woningen en uitkeringen en Erik en Annemarie kunnen dat allemaal betalen en jarenlang wachten op een woning,”.

Journalist Joost Niemoller doet ook een duit in het zakje: “Schaamteloos! Omar en Samira zitten allang droog in hun sociale woning. Erik en Annemarie moeten nog 15 jaar bij hun ouders wonen, want er komen met voorrang lichtingen Omars en Samiras uit het buitenland. Maar op posters van de gemeente Eindhoven wordt het omgekeerd verteld.”

Zeer ongepast

“Bizar! Terwijl iedereen weet dat juist statushouders voorrang krijgen op sociale huurwoningen… Eindhoven de gekste!”, zegt voormalig Statenlid Eelco van Hoecke.

Peter Vlemmix, mediadirecteur van Ongehoord Nederland, reageert ook en zegt: “Naast alles wat er al met hun land gebeurt, worden Erik en Annemarie ook nog even publiekelijk geshamed omdat ze eindelijk een huisje hebben. Niet te geloven.”

Oud-Kamerlid Daniël van der Ree (VVD) deelt zijn mening in een Tweet: “Zeer ongepast inderdaad.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.