Ron DeSantis’ Prescribe Freedom-wet verbiedt vaccinpaspoorten en ondersteunt vrijheid van meningsuiting van artsen

Ron DeSantis’ Prescribe Freedom-wet verbiedt vaccinpaspoorten en ondersteunt vrijheid van meningsuiting van artsen

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, is van plan wetgeving in te voeren die, onder andere, zal voorkomen dat Florida een ‘biomedische veiligheidsstaat’ wordt. De wetgeving zal alle verplichtingen voor vaccinpaspoorten verbieden.

DeSantis zei dat het doel van de wetgeving is om “vrijheid voor te schrijven”.

“Toen de wereld zijn verstand verloor, was Florida een toevluchtsoord van gezond verstand en diende het als de spil van de vrijheid”, zei de Republikeinse gouverneur dinsdag. “Deze maatregelen zullen ervoor zorgen dat Florida zo blijft en zullen een mijlpaal vormen voor de vrijheid van meningsuiting voor artsen.”

“Dit vereiste dat we ons de afgelopen jaren moesten verzetten tegen de belangrijkste instellingen in onze samenleving: de bureaucratie, het medische establishment, de oude media en zelfs de president van de Verenigde Staten, die samen werkten om een ​​biomedische veiligheidsstaat op te leggen aan de samenleving.”, voegde hij toe.

Dr. Joseph Ladapo, algemeen chirurg van DeSantis, zei dat hij het wetsvoorstel steunt omdat het de vrije uitwisseling van ideeën tussen medische professionals zal beschermen.

“Als onderzoeker en arts op het gebied van gezondheidswetenschappen ben ik er persoonlijk getuige van geweest dat getalenteerde wetenschappers werden bedreigd vanwege hun ‘onorthodoxe standpunten’ “, zei Ladapo. “Veel van deze posities zijn echter correct gebleken, zoals we de afgelopen jaren allemaal hebben gezien. Alle medische professionals moeten worden aangemoedigd om deel te nemen aan wetenschappelijke discussies zonder te vrezen voor hun levensonderhoud of hun carrière.

De wetgeving zou ook de vrijheid van meningsuiting van medische professionals beschermen door hun religieuze opvattingen en hun recht om het niet eens te zijn met het geprefereerde narratief te beschermen. Het wetsvoorstel zou ook de medische keuzevrijheid beschermen door discriminatie op basis van vaccinatiestatus, testen en het dragen van maskers te verbieden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.